EDITORIAL

Tota la nostra solidaritat i suport

Guerra a Europa, de nou. Sembla mentida que després de dues dècades de pau al continent, hàgim de tornar a parlar d’atacs a civils, de bombes i de tancs. És decebedor veure com Rússia es burla de la via diplomàtica i vulnera de forma flagrant el dret internacional i la sobirania d’un tercer país. Què té a veure això amb Sabadell? Es preguntaran els lectors. Doncs bastant.

Hem parlat amb Vladyslav Kopotun, jugador del CE Sabadell B d’origen ucraïnès, i les seves paraules parlen per si mateixes: “És frustrant no poder fer res quan destrueixen el teu país”. L’hostilitat russa està deixant morts i ferits allà, i genera dolor, tristesa, ràbia i desconsol als seus compatriotes repartits arreu del món. Tota la nostra solidaritat i el nostre suport davant de les hores breus que viuen Ucraïna i el seu poble.

La guerra només servirà per empitjorar les coses i ens deixa un escenari dramàtic, a nivell humà –com comentàvem unes línies enrere– i també pel que fa a les conseqüències econòmiques i socials arreu d’Europa i del món. Encara és d’hora per valorar l’impacte que tindrà el conflicte: sobre els preus i la disponibilitat de recursos, sobre els milers de refugiats que voldran escapar del país, sobre el debilitament de la democràcia, dels valors universals i dels drets humans, entre d’altres.

Des de Sabadell, la nostra ciutat, poc hi podem incidir. El que sí que podem fer és expressar el nostre escalf als 353 ucraïnesos que viuen a Sabadell. Estan patint, viuen pendents de les seves famílies i amics.

Comentaris
To Top