EDITORIAL

L’altra guerra

L’economia ha entrat en joc a la guerra entre Rússia i Ucraïna. La Unió Europea ha anunciat un nou paquet de sancions per al règim de Putin i els seus oligarques, un moviment necessari per aturar els atacs contra Ucraïna, la seva sobirania, la integritat territorial i els seus habitants. Les sancions en matèria de finances, energia i transport, entre d’altres, són una mesura indispensable per corregir la deriva del poder rus.

Rússia hi té molt a perdre amb les decisions que estan prenent la Unió Europea, els Estats Units i la resta d’aliats. Suposen un cop fort contra les entitats bancàries i els poderosos magnats que sostenen el Kremlin. Al seu temps, el conflicte entre Rússia i Ucraïna no està sent innocu per a Occident. Les empreses expressen la seva lògica preocupació davant d’un conflicte que no només ha aturat un país, sinó la seva economia.

A Sabadell, segons les dades de la Cambra de Sabadell, hi ha 14 empreses amb exportacions a Ucraïna, i 46 amb forts vincles amb Rússia. Les entitats empresarials estan alarmades davant de la frenada en les relacions comercials. Era d’esperar. La guerra no és ni serà indiferent per a ningú en un món com el d’avui. Globalitzat.

Comentaris
To Top