ESPORTS

“Gassama és un jugador molt fort físicament i amb gran sentit col·lectiu”

Gassama fitxatge

El periodista Antonin Vabre, especialista en el futbol africà, destaca les qualitats del nou fitxatge arlequinat

Lamine Gassama amb Bruno Batlle i Miguel de Hita a la Nova Creu Alta / CEDIDA

Quan el mercat d’hivern estava ja oblidat, el Sabadell ha sorprès amb la incorporació de l’internacional senegalès Lamine Gassama, de 32 anys, que lluirà el dorsal número 2. Un futbolista nascut a França, però amb una notable trajectòria a la seva selecció, Senegal, participant en diverses edicions de la Copa d’Àfrica i també en el Mundial de Rússia de l’any 2018.

El periodista Antonin Vabre, de Canal Plus Àfrica, és un especialista del futbol africà i coneix molt bé el recorregut de Lamine Gassama. D’entrada assegura que “es tracta d’un futbolista molt atlètic que bassa el seu joc en la seva potència física. La constància i el seu gran sentit col·lectiu són altres virtuts molt importants. També és molt bona persona, destacant per la seva humilitat”.

Va néixer a Marsella i el seu primer club professional va ser l’Olympique de Lyon. Vabre recorda que “era molt jovenet i després d’una etapa a l’U21 (equip filial), va tenir el repte de substituir un ídol de l’afició de Lió, el lateral dret Anthony Réveillère (també va jugar al València) quan el va fitxar el Nàpoles. Gassama va rendir a un bon nivell i això li va permetre ser un fix a la selecció de Senegal, on acumula gairebé 50 internacionalitats”.

Amb la samarreta del seu país va viure la cara i la creu. En el cantó negatiu, recorda el periodista un episodi que el va marcar: “en una eliminatòria de classificació pel Mundial, l’any 2013, Senegal va perdre per 3-1 davant Costa de Marfil i tots els gols van arribar per la banda de Lamine. Va patir moltíssim i a partir d’aquell moment va estar un any sense anar convocat”. De totes maneres, es va refer del cop i va participar en les edicions de la Copa d’Àfrica del 2017 i 2019, en la qual va ser escollit en l’onze ideal.

Per a Antonin Vabre, la principal motivació per a Lamine Gassama pot ser precisament la possibilitat de tornar a la selecció després de perdre’s la cita del 2021 en la qual Senegal es va proclamar campiona. “Després de la seva etapa a Turquia es va quedar sense equip i això el va deixar sense opcions d’anar a la selecció. Ara el Sabadell li ofereix tornar a jugar i ho voldrà aprofitar. El seu pla, entenc, és fer-ho bé i recuperar la millor forma per tenir alguna mínima possibilitat d’anar al Mundial de Qatar si Senegal es classifica. Precisament, d’aquí a dues setmanes afronta una eliminatòria decisiva contra Egipte”.

Sobre el seu estat físic després de tants mesos sense jugar competició – des de finals de la temporada passada -, Antonin Vabre creu que “Lamine parteix amb un avantatge important: mai ha patit lesions importants. A excepció d’un problema de lligaments al genoll quan tenia 23 anys, ha pogut esquivar els problemes físics perquè cuida molt el seu cos i totes les facetes de la vida”. Tampoc creu que li costi adaptar-se malgrat el tema de l’idioma: “està acostumat a viatjar amb la selecció i ha jugat en lligues tan diferents com la francesa i la turca. Té molta experiència i això li va a favor seu”.

El Sabadell fitxa l’internacional senegalès Lamine Gassama

Comentaris
To Top