Diners

Neix una plataforma on compartir les despeses de subscripcions en línia

Plataforma Sharingful
Guillem Vestit és el cofundador de Sharingful, companyia que va néixer fa un any / LLUÍS CLOTET

“30 euros al mes”. És la quantitat que estalvia un usuari amb Sharingful, una plataforma col·laborativa que permet compartir el cost de subscripcions digitals. Així ho assegura el cofundador i conseller delegat de l’empresa, Guillem Vestit. Sharingful és, en definitiva, un espai en què qualsevol persona pot gaudir de serveis de streaming, com ara Netflix, Spotify, Dazn, Lingo Kids, entre d’altres, per un menor cost.

“Calculem que pel cost d’una subscripció individual, amb la nostra eina pots accedir a quatre o cinc plataformes. Sharingful democratitza els serveis de streaming, és a dir, pretén que tothom en pugui fer ús”, remarca el CEO de l’empresa. La idea de crear la plataforma va sorgir el 2019. Guillem Vestit i Gerard Garrote, amics de la universitat, van detectar que en el seu cercle d’amics gairebé tothom pagava Netflix per separat. És per això, que van pensar a crear una eina per compartir el cost de les subscripcions. Sharingful va néixer com un projecte de treball final de carrera, però al cap de poc va passar del paper a la realitat.

Amb una inversió de 3.000 euros, els dos joves fundadors van tirar endavant el negoci. Des de llavors, han anat millorant la pàgina web, que porta operativa des de fa un any i té ja 15.000 usuaris registrats. La majoria d’ells són d’Espanya i Amèrica Llatina. La intenció de la start-up és desenvolupar aviat una aplicació mòbil amb la mateixa funcionalitat que la web.

Sharingful treurà aviat una aplicació mòbil / LLUÍS CLOTET

Comissió per cada pagament

“Un cop ets usuari tens dues opcions: unir-te a un grup per gaudir de Netflix, per exemple; o bé si ja pagues la plataforma, crear-ne tu un de nou”, indica Vestit, qui afegeix que els usuaris no han de compartir dades personals entre ells. “Oferim un servei segur en què la privacitat dels clients és important. A més, som nosaltres qui gestionem les transferències econòmiques”, exposa. Sharingful cobra una comissió d’aproximadament un euro per cada pagament que es fa a través de la web.

Dit això, la companyia forma part del programa d’acceleració de start-ups de CambrAccelera, gestionat per la Cambra de Sabadell i Conector. Gràcies al programa, Sharingful compta amb tres mentors que els ajuden a impulsar el negoci. A més, la start-up participarà aviat en el DemoDay, un esdeveniment per aconseguir finançament. L’objectiu de Sharingful és tancar una ronda d’inversió d’uns 150.000 euros per oferir noves plataformes de subscripció als seus usuaris i expandir la plataforma a països europeus com França, Alemanya i Gran Bretanya.

Una ‘start-up’ llança al mercat un cinturó per al dolor menstrual

Comentaris
To Top