EDITORIAL

Per què trien el Vallès

L’expresident dels Estats Units Donald Trump tenia per costum referir-se a Mèxic com el backyard –el pati del darrere– dels EUA. Salvant les distàncies, Sabadell i la majoria de municipis de l’Arc Metropolità han patit durant anys el tracte centralista de les institucions catalana i espanyola. Allunyat de la presa de decisions i de la gestió, se’ns ha relegat a la segona fila, com si fóssim el pati del darrere de Barcelona.

Tot i aquest menysteniment, i un dèficit en matèria d’infraestructures, Sabadell i el Vallès s’han convertit en un lloc amb una gran capacitat per atraure persones vingudes d’arreu. La pujada dels preus de l’habitatge i del cost de la vida de la capital, sumat als elements atractius de la comarca, animen a venir a viure al Vallès. L’Idescat preveu que la comarca superi el milió d’habitants a principis del 2030 i que es converteixi en el territori de Catalunya amb més augment demogràfic en els propers 25 anys, per sobre del Barcelonès i el Baix Llobregat.

Tenim actius de sobres: oferta d’habitatges, empreses, oci, activitat cultural i esportiva. Tenim la proximitat amb Barcelona, els FGC i Rodalies, la C-58… Però necessitem més, pels que som ara i pels 152.000 habitants nous que arribaran en les properes dècades.

Comentaris
To Top