Publicitat
Ciutat

Lluís Blanch (Taulí) situa com a principal repte de la innovació sanitària el salt a la indústria

A Sabadell (i al conjunt d’Espanya) tenim un coneixement científic molt potent, però a l’hora de traslladar-lo a la indústria per generar retorn econòmic hi ha molt camí per recórrer. És el principal repte que afronta la innovació en el sistema sanitari, tal com va exposar el director de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí, el Dr. Lluís Blanch, als Cafès Científics de la UES aquest dimarts.

Lluís Blanch, en un moment dels Cafès Científics / VICTÒRIA ROVIRA

Lluís Blanch, en un moment dels Cafès Científics / VICTÒRIA ROVIRA

“En producció científica, a Espanya sempre estem entre les posicions 9 i 11 de tot el món, perquè la recerca que es fa aquí és de molt nivell i contribueix al coneixement”, subratlla Blanch. Però hi veu una oportunitat: “quan aquest coneixement es trasllada a la indústria, aleshores caiem a llocs molt avall”, entre els 20 i 30 primers.

Blanch defensa fermament la innovació com a eina per generar solucions sostenibles, que tinguin menys cost que les anteriors i millorin un problema de salut. “I si a més permet desenvolupar una empresa, una patent o un software i el pot adoptar el sistema sanitari, hem aconseguit arribar al final de tota la cadena”.

El director de l’Institut va posar exemples d’empreses que han nascut al Taulí fruit de la pròpia investigació i innovació que es fa a la corporació sanitària. Taylor Surgery, d’impressió 3D; Anais Medical, que crea models de simulació anatòmica; o la mateixa BetterCare, en què ell hi participa, que permet connectar dispositius mèdics de tot tipus i marques diferents per tenir els resultats agrupats en una mateixa pantalla.

Publicitat
Comentaris
To Top