Ciutat

Puigneró defensa la ronda Nord de Sabadell i Terrassa: “És una infraestructura necessària”

El vicepresident de la Generalitat i titular del Departament de Territori, Jordi Puigneró, ha defensat la construcció de la ronda Nord de Sabadell i Terrassa, la carretera que ha d’unir les dues capitals vallesanes amb Castellar del Vallès, en una interpel·lació al Govern al Parlament de Catalunya. “És una infraestructura necessària”, ha exposat el vicepresident en resposta a una pregunta realitzada per Jordi Terrades, del PSC.

Jordi Puigneró, en el Parlament / ACN

És la primera vegada que Puigneró es pronuncia sobre la infraestructura després de la plantada del Govern català a la presentació de l’acord entre Estat, Generalitat i ajuntaments per fer la carretera. El vicepresident s’ha mostrat convençut que se superaran les diferències entre els dos socis de l’executiu, ERC i Junts, i que aniran a l’una. “El Govern tindrà una posició comuna”, s’ha compromès.

ronda Nord Quart Cinturó

Una imatge de la Ronda oest de Sabadell, que s’hauria de connectar amb la futura ronda Nord de Sabadell i Terrassa / Arxiu

El vicepresident considera que la Generalitat serà capaç de dur a terme l’obra i per això defensa el traspàs dels diners i de la gestió per a la infraestructura. “Volem que la Generalitat pugui ser sobirana, que es traspassin les competències i tots els calers”, ha explicitat el vicepresident en seu parlamentària.

En resposta als socialistes, Puigneró ha demanat certeses abans de tancar l’acord entre l’Estat i la Generalitat. “No tenim garanties, tenim paraules. Hi ha hagut converses i esperem que la proposta ens pugui arribar per escrit”. “El 34% d’execució de les inversions no es pot tornar a reptetir”, ha alertat al ple del Parlament.

Territori es manté: vol un acord per a la ronda Nord de Sabadell

Comentaris
To Top