Ciutat

Ronda Sabadell-Terrassa: el Parlament votarà sobre el tram a petició del PSC

Quart Cinturó

PSC-Units instarà el Parlament a votar sobre el tram entre Sabadell i Terrassa

La B-40 o Quart Cinturó reduiria la congestió de l’AP-7 i permetria connectar millor la ciutat, segons defensen agents vallesans / O. E.

Una moció del PSC-Units que es votarà al ple del Parlament d’aquesta setmana insta el Govern a pactar amb l’executiu espanyol la Ronda Nord entre Sabadell i Terrassa, amb connexió a Castellar del Vallès.

Concretament, els socialistes volen que s’acordi amb el govern de Pedro Sánchez “els mecanismes que permetin la redacció del projecte de la Ronda Nord del sistema viari entre Sabadell, Castellar de Vallès i Terrassa per part del Govern, i acordar també un conveni per garantir el finançament de la infraestructura”. Junts i ERC han manifestat discrepàncies recentment sobre el Quart Cinturó.

ERC ha presentat una proposta de resolució al Parlament que demana aturar “definitivament” el projecte del Quart Cinturó i apostar per un tren orbital que connecti el Vallès amb Penedès i Maresme; millorar la connexió actual entre Rodalies i FGC, així com la xarxa viària secundària i les connexions entre els Vallesos. El text està registrat a la cambra però encara no té data de votació.

Els republicans volen fer una infraestructura a petita escala: volen allargar la ronda Oest (C-58c) fins a la carretera de Castellar i fer millores a les vies secundàries del Vallès.

En canvi, des de Junts, el diputat Joan Canadell es va mostrar fa uns dies partidari, en declaracions a l’ACN, del tram Terrassa-Sabadell i va manifestar “sorpresa” per la posició d’ERC sobre aquesta infraestructura.

Així doncs, aquesta setmana, ERC i Junts s’hauran de pronunciar al Parlament a través de la moció presentada per PSC-Units. El text dels socialistes també insta el Govern a acordar amb l’executiu espanyol “els estudis informatius adients per la connexió de les línies ferroviàries R8 i R4, que permetin la mobilitat amb tren entre les comarques del Vallès Occidental i el Vallès Oriental”.

Alcaldes i entitats, a l’una: “La ronda Sabadell-Terrassa és prioritària”

Comentaris
To Top