Diners

Resolt el conflicte amb Algèria: les empreses de Sabadell ja poden tornar a exportar-hi

Algèria

El govern del país nord-africà restableix les relacions comercials amb Espanya

Després de 50 dies de l’esclat de la crisi diplomàtica entre Espanya i Algèria i pocs dies després d’haver confirmat la suspensió de les relacions comercials entre ambdós països, el govern del país nord-africà fa un gir radical i restableix les relacions comercials amb l’Estat.

L’Associació Professional de la Banca i de les Entitats Financeres (APBEF) d’Algèria ha publicat aquesta setmana una nova ordre que anul·la les dues anteriors, quan es decretava la suspensió de la domiciliació bancària de les operacions de comerç exterior de productes i serveis des de i fins a Espanya a partir del 9 de juny. Aquesta suspensió implicava, a la pràctica, la impossibilitat d’exportar a Algèria.

Sabadell es va veure directament afectada pel conflicte. Les més de 120 empreses de la ciutat exportadores habituals a Algèria van veure com es paralitzava la seva activitat comercial al país nord-africà. Damesa, Mespack, Yerse i Simapack, quatre companyies locals amb presència a Algèria, expressaven al Diari de Sabadell fa unes setmanes la seva preocupació per la situació.

Les exportacions a Algèria, en ‘standby’

Les actuacions diplomàtiques han causat efecte

Per sort, les discretes actuacions diplomàtiques i les pressions dels sectors empresarials i econòmics, entre elles les realitzades per les Cambres de Comerç catalanes, han causat efecte. Per ara, es restableixen les relacions comercials entre Espanya i Algèria amb aparent normalitat.

Aquesta mateixa setmana, el president de la Comissió d’Internacionalització de la Cambra de Sabadell i membre de la Comissió d’Internacionalització i relacions amb la UE del Consell General de Cambres, Ramon Gabarró, ha participat en un seminari web per tractar les dificultats amb què s’estaven trobant les empreses a l’hora de fer operacions comercials amb aquest mercat africà.

Des de la Cambra de Sabadell es continua oferint suport a les 120 empreses exportadores de la demarcació. La resolució al conflicte és, sens dubte, una bona notícia per a Sabadell.

Comentaris
To Top