Ciutat

La Policia Municipal vigilarà la Festa Major de Sabadell amb drons

Sabadell és a les portes de la Festa Major. Seran dies de grans esdeveniments, aglomeracions i d’una gran mobilitat. La Policia Municipal desplegarà a pràcticament tots els efectius del cos i, per primera vegada, el dispositiu de seguretat inclourà drons per vigilar la ciutat des del cel.

Els aparells –que es van estrenar durant el confinament– serviran per controlar els moviments i detectar possibles incidents al parc de Catalunya i l’Eix Macià, que tornarà a ser l’escenari central de la Festa Major. “Volem arribar a tot arreu. Ara podrem veure què passa a les zones fosques i a l’Amfiteatre, que no podíem veure a través de la càmera de videovigilància”, expliquen des de la Policia Municipal.

Les imatges es podran veure en temps real des d’una oficina mòbil de la Policia Municipal situada a l’Eix. Donaran una informació clau als agents sobre com i quan actuar. A banda, davant d’un fet greu, les gravacions es podran extreure i ser utilitzades com a prova judicial.

190 agents i un grup de paisà

Agents de la Policia Municipal supervisaran els concerts i altres activitats amb una gran afluència de prop, amb un desplegament d’uns 190 efectius. Entre el públic assistent també hi haurà policies de paisà per detectar baralles, furts, tocaments i agressions sexuals dins les aglomeracions.

Precisament, la vigilància sobre la violència contra les dones s’incrementarà en un context de lògica preocupació per les punxades en l’oci nocturn.

Objectiu: evitar episodis greus

La Policia Municipal està preparada per una “Festa Major diferent de les habituals”. Després de dos anys de pandèmia, en què les cites s’han celebrat a mig gas i no s’han produït grans incidents més enllà d’algunes aglomeracions al parc de Catalunya. “Es preveu una gran participació, la més gran després de la Covid”, auguren des de la policia.

L’objectiu policial és que les festes se celebrin sense que es produeixin episodis de gravetat. L’últim incident destacable va ser un aldarull contra els Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal durant les festes del 2019. Es van llançar ampolles contra la policia i es van cremar contenidors en una batalla campal que va acabar amb una desena de persones detingudes.

Els últims detalls del dispositiu es tancaran en una reunió de coordinació entre l’Ajuntament, la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra, que tindrà lloc el proper dimarts.

Comentaris
To Top