Ciutat

La venda de bitllets de TUS es multiplica per quatre amb els descomptes

Usuaris viatjant a l'autobús (TUS) / Lluís Franco

Transports Urbans de Sabadell (TUS) ha venut uns 8.000 abonaments des de l’inici dels descomptes dels títols propis

/ LLUÍS FRANCO

Transports Urbans de Sabadell (TUS) ha venut 8.000 abonaments des de l’inici dels descomptes, quatre vegades més que fa tot just un any. La bonificació del transport públic urbà coincideix amb la gratuïtat dels bitllets multiviatge de Rodalies que s’aplicarà fins a finals d’any. “Volem alleugerir el cost que han d’assumir les famílies pels nivells d’inflació i fidelitzar els usuaris al transport públic”, ha apuntat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.

Els títols propis de TUS estan rebaixats entre un 30% i un 50%. La T-10 viatges té ara un preu de 6,15 euros. La T-mensual, 18,75 euros, i la T-mensual jove, 13 euros. I els punts de venda d’aquests bitllets els primers dies ja van atendre una gran demanda durant el primer dia: “Ens va arribar molta els abonaments de TUS”, explica Ramon Costa, propietari d’Estancs Costa. El títol preferit és la T-10 de TUS.

“La xarxa està preparada”

En el cas de la T-Mensual i la T-Jove de TUS, l’Ajuntament finança un 20% addicional de la rebaixa que aporta l’Estat, i incementa la bonificació al 50%. Pel que fa a la T-10, es bonifica un 30% amb fons de l’Estat. Sabadell haurà d’assumir una part de la despesa i haurà d’avançar els diners fins que no arribin de l’Estat. També els bitllets de l’Autoritat de Transports Metropolità (ATM) tenen descompte. La T-Usual i la T-Jove passen a costar la meitat, mentre que la T-Casual té un descompte del 30%.

Farrés, assegura que la xarxa d’autobusos està preparada per atendre aquest increment d’usuaris. “Si calgués reforçar alguna línia o fer modificacions, ho farem. La xarxa de TUS funciona molt bé”, diu. D’altra banda, sosté que l’Ajuntament continuarà invertint en la millora de la xarxa amb l’adquisició d’autobusos híbrids o la millora del sistema d’informació, entre d’altres.

Els títols bonificats es poden comprar fins a finals d’any als punts de venda de TUS i seran vàlids fins al 15 de gener del 2023. A partir d’aquesta data, les T-10 i els abonaments mensuals sense començar, es podran bescanviar a l’Oficina de Mobilitat.

TUS

/ D.S.

Comentaris
To Top