Vallès

Treballadors de Kostal protesten a les portes de l’empresa per evitar 109 acomiadaments

kostal vaga

La plantilla ha convocat una vaga fins al 9 de setembre

Treballadors de Kostal a l'entrada de l'empresa protestant / D.S.

La plantilla de Kostal Eléctrica a Sentmenat ha arrencat la vaga per exigir a la direcció que aturi l’acomiadament de 109 treballadors. El comitè d’empresa insta la companyia, dedicada a components d’automoció de vehicles elèctrics, a buscar mesures alternatives per evitar l’ERO. La vaga va començar el 5 i s’estendrà fins al 9 de setembre. Durant el matí de dimarts, desenes d’empleats van protestar a les portes de la companyia.

Durant la jornada, el primer tinent d’alcaldessa a Sabadell i diputat al Parlament de Catalunya, Pol Gibert, va acompanyar els treballadors que protestaven contra l’ERO. “Una empresa amb beneficis que vol acomiadar a més de 100 treballadors/es i retallar els drets de tota la plantilla”, lamentava en un missatge publicat a xarxes.

Tot i que l’Expedient de Regulació es va presentar a mitjans de juliol, treballadors i direcció van acordar posposar l’inici dels 30 dies de negociacions fins el 16 d’agost, de manera que el termini s’esgota el proper 16 de setembre. Els treballadors acusen la companyia de tenir poca voluntat d’entesa. La vaga va començar a les 6 h del dia 5 i acabarà a la mateixa hora del dia 8.

La plantilla de Kostal a Sentmenat denuncia que la companyia preveu acomiadar 120 treballadors

Comentaris
To Top