Oci i cultura

El 75è aniversari de la Joventut de la Faràndula reunirà “els grans clàssics” en una obra

Joventut Faràndula

L’entitat històrica Joventut de la Faràndula durà a l’escenari més d’un centenar de persones

'Rapunzel', de Joventut de la Faràndula / D.S.

La Joventut de la Faràndula commemorarà el seu 75è aniversari fent el que millor sap fer, espectacle. L’entitat, que ha rebut la Creu de Sant Jordi 2022, rescatarà els protagonistes dels “grans clàssics” que han representat al llarg de la seva història i els unirà a l’obra El teatre dels somnis. Aterrarà el 4 i 5 de març de 2023 al Teatre La Faràndula.

Les primeres pistes de com serà l’espectacle les ha revelat qui ha escrit i dirigirà l’obra, Arnau Solsona, juntament amb Albert González. L’obra comprendrà cançons originals i dues de noves, estarà dirigida per a tots els públics i hi participaran més d’un centenar de persones.

Seria molt estrany que hi faltin alguns personatges icònics que l’entitat ha fet aparèixer a escena, com Els Pastorets, Peter Pan o Blancaneus. Les protagonistes, dues amigues, se’ls aniran trobant al llarg de la trama.

La celebració de la Faràndula anirà més enllà de l’obra i s’allargarà fins a la Festa Major 2023, amb una exposició al Casal Pere Quart. Per altra banda, el dia exacte de l’aniversari de la fundació, el 18 de setembre, se celebrarà un dinar popular de “faranduleros” a l’Escola Pia. A més, el 23 de novembre, per commemorar la primera vegada que es va alçar el teló, se celebrarà un acte institucional, amb actuacions i “sorpreses”, segons la presienta de l’entitat, Anna Vidal. Les primeres obres que es van portar a escenari van ser Muset i Bernadeta de Josep M. Folch i Torres i Cura de moro de Serafí Pitarra, al Teatre Alcázar.

Per al seu 75è aniversari, la Faràndula també estrena imatge corporativa.  Ha estat dissenyada per l’agència vallesana Bakoom Studio.

Comentaris
To Top