Ciutat

El futur de la ronda Nord entre Sabadell i Terrassa penja d’un fil: “La situació és preocupant”

“La ronda Nord penja d’un fil ara mateix. No hi ha vicepresident ni conseller de Territori… és molt preocupant”. La crisi al Govern de la Generalitat entre ERC i Junts –que ha acabat amb la destitució del vallesà Jordi Puigneró– compromet el futur de la nova carretera que ha d’unir Terrassa, Sabadell i Castellar del Vallès amb el Quart Cinturó, segons l’alcaldessa Marta Farrés.

Dins del Govern català no hi ha un consens sobre la infraestructura. Mentre el Departament de Territori i el partit que té al darrere –Junts per Catalunya– estan a favor, ERC proposa una alternativa: allargar la ronda Oest de Sabadell fins a Castellar fent un túnel amb un carril per banda. Ara, s’afegeix una nova incertesa. Cal saber si Junts segueix o no en el Govern, i si ERC assumirà el Departament de Territori. “Ens posaria les coses encara més difícils”, preveu Farrés.

ronda Nord Quart Cinturó

/ VICTOR CASTILLO

Les discrepàncies en el Govern català van impedir la signatura d’un conveni a tres bandes entre l’Estat, la Generalitat i els ajuntaments implicats el juny passat. L’acord, que va implicar més d’un any de negociacions, preveia que el Ministeri de Transports cedia els diners i la gestió de la infraestructura perquè el Departament de Territori la fes realitat el 2030. A l’últim moment, l’executiu català no es va presentar en la signatura del conveni.

Farrés emplaça un cop més a la Generalitat a resoldre els seus “problemes interns” i fer la infraestructura tal com s’havia acordat. Vol que tingui dos carrils per banda “com a mínim”, allunyant-se de la proposta discreta d’ERC.

La ronda Nord “és una necessitat”

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, també ha demanat a la Generalitat que formalitzi el conveni en un acte celebrat aquest divendres a Rubí. Considera que la ronda Nord “és una necessitat” per a Sabadell, Terrassa i Castellar i va lamentar un cop més que la Generalitat plantés el Ministeri i els ajuntaments “a darrera hora i per motius que no responen a l’interès del territori”.

Així i tot, tant Sánchez com Farrés veuen marge per reconduir la situació:Hem de posar en valor aquell exercici de diàleg i cooperació entre les institucions (…) Quan la Generalitat vulgui o pugui, signarem el conveni“, ha asseverat la ministra. Per la seva banda, l’alcaldessa confia que “s’acostaran les parts” i “ens acabarem entenent entre tots”.

La ronda Nord de Sabadell: hi ha projecte, però sense traçat i amb polèmica Estat-Generalitat

Comentaris
To Top