Ciutat

Educació construirà el Narcisa i el Virolet de forma “imminent”, segons ERC Sabadell

Ho ha manifestat el conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, a l’alcaldable d’ERC a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, al llarg de diversos contactes mantinguts

Una pancarta al Narcisa Freixas i Cruells: “Volem el nostre institut ja!” / Víctor Castillo

El Departament d’Educació ha refermat un doble compromís amb la ciutat de Sabadell: tirar endavant la construcció del nou institut Narcisa Freixas i Cruells i  activar l’edificació de la segona fase de l’institut-escola Virolet de manera imminent. Així ho ha manifestat el conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, a l’alcaldable i portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, al llarg de diversos contactes mantinguts els últims mesos per fer seguiment de les accions a la ciutat. “Les construccions s’activaran immediatament, que és el que reclamen, amb tota la raó, les comunitats educatives dels dos centres” ha remarcat l’alcaldable republicà.

El conseller Josep Gonzàlez-Cambray i l’alcaldable d’ERC a Sabadell, Gabriel Fernández / Cedida

A més, el conseller Gonzàlez-Cambray ha exposat la millora de l’oferta d’FP a la ciutat, amb increment del nombre de places i creació de nous cicles formatius.

Transitorietat perpètua

Els barracons escolars són un panorama transitori que ja gairebé s’ha fet perpetu en ambdós centres: una lluita incansable de familiars i professorat per a demanar que la solució definitiva (la construcció d’un nou institut) es faci realitat.  Pel que fa al Narcisa Freixas, a principis de febrer l’Ajuntament va fer la cessió del terreny a la Generalitat, de qui depèn la construcció de l’edifici; mentre que el Virolet segueix esperant la licitació que ha de permetre construir l’edifici de secundària, després que aquest any els alumnes de primària hagi estrenat noves aules.

Les 5 assignatures que l’educació té pendents a Sabadell

Celebració amb condicions

El regidor d’Educació de l’Ajuntament, Manuel Robles, ha celebrat la notícia en primera instància, però ha demanat “que sigui definitiu i es vegi recollit al proper pressupost”. Robles veu primordial “passar de paraules a la realitat” i ha remarcat que toca “fer costat a la comunitat educativa”.

Comentaris
To Top