Publicitat
Ciutat

Comencen les primeres obres de l’edifici Sallarès Deu per fer-hi l’Escola de Restauració

Nau de la futura Escola de Restauració / VICTÒRIA ROVIRA

Les primeres obres per reconvertir el conjunt fabril Sallarès Deu al barri de Gràcia ja estan en marxa. Aquesta setmana han començat els treballs per ubicar-hi l’Escola de Restauració, que hauria d’obrir les seves portes d’aquí a 16 mesos, a mitjans de 2024.

Els treballs es concentren a la nau que té façana al carrer dels Cellers, i també al pati adjacent de l’immoble, amb una superfície construïda total que suma 2.079 metres quadrats. En total, l’edifici compta amb quatre naus paral·leles, on també està previst ubicar-hi l’Escola de Flequeria, un centre de formació per a la transició digital, el Rebost Solidari i un viver d’empreses de l’Escola Illa.

Ubicació dels equipaments que hi haurà a Sallarès Deu / D.S.

Aquestes són les segones obres d’aquest mandat amb major pressupost, 4,1 milions d’euros -la meitat finançats per fons europeus EDUSI-, només per darrere dels 6,8 milions d’euros del pavelló dels Merinals.

El centre formatiu serà gestionat pel Vapor Llonch -que s’ocupa de l’àrea de Promoció Econòmica de la ciutat- i s’hi impartirà formació adreçada tant a treballadors aturats com als que estiguin en actiu, per a joves i a mida de les necessitats de les empreses sabadellenques del sector de la restauració.

Canvis en la mobilitat

Mentre durin les obres quedarà prohibit estacionar en el tram del carrer dels Cellers comprès pel de Reina Elionor i Jacint Verdaguer. Sí que s’hi podrà circular.

L’edifici Sallarès Deu, protegit pel catàleg de patrimoni de Sabadell, és de propietat municipal des que fa quatre anys, l’octubre del 2018, l’Ajuntament de Sabadell el va comprar per 4,5 milions d’euros.

Publicitat
Comentaris
To Top