CASTELLAR

Prova pilot a la carretera de Castellar per garantir la seguretat dels ciclistes

Carretera Terrassa Castellar

L’objectiu és crear les condicions per a una conducció segura i caminar cap a una convivència harmònica a la carretera

Imatge d'un tram de la carretera que va de Castellar a Terrassa

La setmana passada, l’entitat Club Deportivo Rcr19, va portar al ple municipal de Terrassa la reivindicació de pacificar el trànsit de les carreteres per garantir la circulació segura dels ciclistes i la proposta que la Generalitat faci un pas endavant, amb “una prova pilot a la carretera de Castellar, entre el quilòmetre 18,7 a Terrassa i el quilòmetre 17 a Castellar”, va exposar Míriam Pasalodos, una de les fundadores de l’entitat.

Tots els grups es van sumar a la reivindicació del col·lectiu ciclista, però la resposta més rellevant va arribar de la regidora d’ERC Ona Martínez. La política va titllar la idea de la prova pilot d’”interessant” i va explicar que els republicans egarencs s’havien posat en contacte amb Marc Sanglas, secretari de Mobilitat i Logística de la Generalitat, a qui van traslladar la idea de fer servir la carretera de Castellar com a banc de proves per millorar la convivència entre cotxes i bicicletes a les carreteres catalanes.

“Ens ha dit que estan d’acord i que procediran a millorar la senyalització de la carretera i en la idea de fer una prova pilot”, va dir Martínez. La iniciativa correspon al Servei Català de Trànsit, que és qui ha de desenvolupar la proposta. “Sanglàs s’ha compromès a traslladar la idea”, va afegir.

Antecedents fatals

La reivindicació del col·lectiu ciclista va tenir lloc uns mesos després de l’atropellament (el 19 de març), al quilòmetre 28,500 de la carretera de Castellar, on el ciclista terrassenc Raúl Z. M., de 44 anys, va perdre la vida i dos companys, Marc i David, van resultar greument ferits.

Mor un ciclista atropellat per un conductor drogat a la carretera de Terrassa a Castellar


L’objectiu és crear les condicions per a una conducció segura, “erradicar les actituds d’odi que veiem a les xarxes” i caminar cap a una convivència harmònica a la carretera “i a les ciutats” entre tots els modes de transport. El Club Deportivo Rcr19 va incorporar a la seva proposta al ple suggeriments de millora també en l’àmbit urbà, com “senyalització amb indicacions clares, millora de la xarxa de carrils bici, unificar la senyalització i sancionar l’incompliment de la normativa per part dels cotxes, les bicis i els patins”.

Comentaris
To Top