Ciutat

Gabriel Fernàndez: “Les persones migrants també podem ocupar càrrecs importants”

acte era migracio
Gabriel Fernàndez durant la seva intervenció / David Chao

Esdevenir un dels primers alcaldes d’origen migrant és una de les grans il·lusions de Gabriel Fernàndez, el candidat a alcaldable per ERC a Sabadell. Així ho ha expressat aquest dissabte durant un acte sobre persones migrades i drets laborals al Centre Cívic de Ca n’Oriac. “Representaria molt per la ciutat i per les persones migrades que l’habiten. Un missatge de què qualsevol persona pot arribar a ocupar càrrecs importants”, ha confessat amb emoció el republicà.

acte era migracio

Fernàndez ha mostrat la seva il·lusió per esdevenir alcalde / David Chao

Aprofitant el context, Fernàndez també ha destacat la tasca del partit per reivindicar els drets dels gairebé 30.000 sabadellencs d’origen migrant que habiten a la ciutat: “La nostra secció local ha treballat molt pels drets laborals i com a grup de l’oposició hem incidit en l’ajuntament de manera positiva, n’estem molt orgullosos”.

La cita en la qual ha participat, titulada ‘Els drets laborals de les persones migrades’ ha servit per parlar del dret a vot de les persones migrades i, també per informar dels seus drets laborals. L’esdeveniment ha comptat amb la presència i participació de la diputada republicana al Congrés Maria Dantas, l’expert en dret laboral Carles Bertran i la directora general de Migracions, Refugi i Antiracisme del govern, Eunice Romero.

Tots ells, experts en temàtiques laborals drets socials, han destacat les dificultats que tenen les persones sense papers al nostre país. Explicant també, quins drets i deures tenen encara que no estiguin regularitzats i informant de quines mesures poden prendre per reivindicar-se com a treballadors de ple dret. Organitzar-se sindicalment i teixir xarxa han estat els punts més esmentats.

acte erc migracio

L’acte ha comptat amb experts de gran nivell / David Chao

Més endavant hi ha hagut un torn obert de paraula, en el qual el públic assistent ha pogut intervenir i fer preguntes als ponents. L’acte ha conclòs amb la intervenció del mateix Gabriel.

La temàtica del dret a vot de les persones migrades ha tingut també el seu ressò a la ciutat els últims mesos, en especial, amb la recollida de firmes a favor de la iniciativa legislativa popular Regularització Ara. Mesura, impulsada per la plataforma Esenciales i en la qual es van adherir partits com la Crida o la mateixa ERC durant aquest estiu.

Comentaris
To Top