Publicitat
AHIR I AVUI

L’antic ambulatori de Castellar, ara reconvertit en la seu de Creu Roja

Durant els anys 80 i 90 l’ambulatori de Castellar estava situat a la plaça de la Llibertat. Tanmateix, la Generalitat de Catalunya va decidir canviar d’ubicació el centre d’atenció primària, que es va instal·lar en un nou edifici al carrer de Ripollet, on encara continua operatiu en l’actualitat. Això va fer que l’espai que es quedava lliure a la plaça de la Llibertat, que comptava amb una superfície de 225 metres quadrats, passés a acollir l’Arxiu Municipal.

No obstant això, l’any 2016, l’Ajuntament de la vila va decidir ubicar-hi un nou punt de proximitat de la Creu Roja i destinar l’Arxiu Municipal al carrer Major, 74, a l’antiga Casa de la Vila. Des de llavors, l’equipament ha acollit activitats d’intervenció social, voluntariat i atenció a la població. A més, la Creu Roja s’ha fet càrrec de la seva remodelació, perquè pugui cobrir les necessitats de les activitats de l’entitat però també d’altres entitats socials, com Càritas Castellar.

L’antic edifici consistorial de Castellar, un emblema de la vila


A continuació, es pot veure una fotografia de l’any 1982 en què es pot veure la façana de l’antic ambulatori de Castellar. Es tracta del mateix any en què es va construir la plaça de la Llibertat. A més, també podem observar una imatge que fa referència a com està l’equipament en l’actualitat.

Imatge de l’antic ambulatori, l’any 1982, just quan es va construir la plaça de la Llibertat / CEDIDA (CENTRE D’ESTUDIS DE CASTELLAR- ARXIU D’HISTÒRIA)

Imatge actual de l’edifici on hi havia l’antic ambulatori / LLUÍS FRANCO

Publicitat
Comentaris
To Top