Publicitat
Vallès

El soterrament de les vies a Montcada, “a la recta final”

El soterrament de la línia ferroviària R2 al seu pas per Montcada i Reixac ha entrat en una nova fase. Aquest dimecres, quatre consorcis formats per una quinzena d’empreses es van presentar a l’Administrador d’infraestructures Ferroviàries (Adif) per a l’execució de les obres de l’R2, que preveu la construcció de la nova estació soterrada i el soterrament de les vies al tram Montcada i Reixac-Vallbona.

La Taula del soterrament ha celebrat la notícia. L’alcaldessa del municipi, Laura Campos, ha afirmat que “és una gran notícia per a Montcada i Reixac” i ha afegit que “el soterrament de l’R2 ha entrat a la recta final abans d’iniciar les obres que han de transformar la nostra ciutat”. Campos ha destacat que “mai havíem arribat tan lluny en la història de la reivindicació del soterrament”.

Una reivindicació històrica

El pressupost és de 621 milions d’euros, un 33% superior a l’anterior preu, i la previsió és que s’adjudiqui abans de l’estiu. Els treballs contemplen el soterrament d’uns quatre quilòmetres de vies, amb un túnel, i la construcció d’una nova estació soterrada. La previsió del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana és que les obres durin 72 mesos.

El soterrament és una llarga reivindicació històrica de l’Ajuntament de Montcada i Reixac i de la ciutadania al llarg de 40 anys, que ha deixat 176 víctimes. L’actuació permetrà cohesionar social i urbanísticament el territori de Montcada i Reixac i l’eliminació de dos passos a nivell al centre del municipi. L’actuació també comportarà la construcció d’un túnel de més de 4 quilòmetres, que allotjarà tres vies i d’una nova estació soterrada.

Llum verda al soterrament de l’R2 a Montcada

Publicitat
Comentaris
To Top