Ciutat

FOTOS | Les discoteques històriques de la Zona Hermètica a Sabadell

L’oci nocturn a Sabadell es va concentrar a partir de la dècada dels 90 a la Zona Hermètica. L’indret havia arribat a aplegar fins a 12.000 persones en la seva època daurada, amb al voltant d’una quarantena d’establiments per fer ballar els assistents.

Entre les mítiques sales, destacaven noms com Nyap Buff, A-18, Bora Bora, Puzzle, Socket, La Botellita, L’Estolador, LaSal, Paladium, DrinkKing, El Manisero de la Salsa, Imperio o Standard. Espais que van anar tancant progressivament després d’haver acollit durant 25 anys joves de Sabadell i arreu de la comarca atrets per l’àmplia oferta d’oci nocturn.

1- Bora Bora

2- Drinkking Sabadell

Zona Hermètica Sabadell

L’antiga discoteca Drinkking a Zona Hermètica de Sabadell / ACN

3- Paladium

Zona hermètica sabadell

L’antiga discoteca Park Paladium de la Zona Hermètica de Sabadell /ACN

4- Nyap Buff

5 – LaSal

View this post on Instagram

A post shared by La Sal (@lasalsabadell)

Fora de la Zona Hermètica, l’activitat nocturna també s’ha viscut en locals com la reconeguda discoteca Concor, l’actual Nüe, situat al carrer de Sant Cugat, 100, al Centre, que es va inaugurar el novembre del 2021.

Criteris per evitar una nova ‘Zona Hermètica’

Actualment, a Sabadell, hi ha 12 llicències d’oci nocturn: 9 bars musicals, 2 sales de concert amb espectacle i 1 discoteca. Enrere queda l’època en què els carrers de Rocafort, Boccaccio o el carrer de Sant Ferran aglutinaven els joves amb ganes de gresca.

Des que el ple municipal va aprovar la nova regulació dels usos recreatiu i d’ús turístic, les discoteques poden tornar a obrir a Sabadell amb criteris molt definits. El Govern vol evitar la concentració de locals d’oci nocturn com va passar en la Zona Hermètica, per la qual cosa la nova normativa delimita els tipus de locals que podran obrir, els seus aforaments i les zones de la ciutat on poden fer-ho. L’emplaçament que concentraven la majoria de locals durant 25 anys, per exemple, pot encabir avui un màxim de dos establiments més, amb 150 persones d’aforament limitat cadascun.

Comentaris
To Top