Ciutat

La família de l’exparella de Laiglesia celebra que se’l torni a investigar pel crim d’Helena Jubany

Montse Careta es va suïcidar l’any 2002 a la presó on havia ingressat acusada d’assassinat

Imma Careta, germana de la Montse | D.S

La família de Montse Careta ha celebrat la reobertura de la causa contra Santi Laiglesia, el primer investigat per l’assassinat d’Helena Jubany. En un comunicat, assenyalen que tot i que arriba amb “20 anys de retard”, creuen que finalment la investigació posa el focus “en el punt on sempre s’havia d’haver centrat”.

Montse Careta era la parella de Laiglesia. L’any 2002 es va suïcidar a la presó on havia ingressat acusada d’assassinat. Mantenen que, tal com venen dient tots aquests anys, Careta és innocent i assenyalen que ella també va ser una “segona víctima” d’aquest cas.

Una “segona víctima” del crim

Si bé admeten que no hi ha prou proves per “convèncer” aquells que situen Careta com a còmplice o encobridora, subratllen que sempre han reclamat “una investigació que permeti aclarir els fets i saber la veritat del que va passar”. “Res no ens tornarà la Montse, però portem tot aquest temps lluitant per aclarir la veritat del que va succeir, confiant que aquesta veritat ens demostrarà la seva innocència”, afirmen en el comunicat.

En el text, també remarquen que la noia “va ser la peça perfecte que els veritables assassins van col·locar al moment i lloc adequats” per inculpar-la. I denuncien que va estar “permanentment mal assessorada i aïllada” del seu entorn fins al punt d’arribar-se a treure la vida.

/ D.S.

En una entrevista l’any 2021 al Diari, Imma Careta, germana de l’exparella de Laiglesia, declava que sempre ha sabut qui és l’assassí de l’Helena Jubany, “i ell sap que jo ho sé”. Preguntada sobre la possibilitat que fos Santi Laiglesia, novament investigat, apuntava que “no té coartada des del dijous 29 de novembre a la nit, moment en què surt del domicili de la Montse. En aquell moment, l’Helena marxa del Centre Cívic de Sant Oleguer, on se la veu per últim cop. Quina casualitat…”, sentenciava.

Imma Careta: “Sempre he sabut qui és l’assassí de l’Helena Jubany, i ell ho sap”

Comentaris
To Top