ESPORTS

Josep Molins: imatges d’una vida dedicada a l’atletisme

Josep Molins, artífex del museu de la J.A. Sabadell / Lluís Franco

La mort de Josep Molins, el ‘Pep’ com se’l coneixia en l’àmbit atlètic, ha significat un cop dur per l’esport sabadellenc. Tot i els seus 90 anys, gairebé fins a l’últim moment baixava a les Pistes de Sant Oleguer -que porten el seu nom- i donava consells a la canalla. Al darrere queda una trajectòria amplíssima d’èxits. Passarà a la història com el primer sabadellenc a participar en uns Jocs Olímpics, a Roma’ 60. Títols de Catalunya, títols estatals, la Marató de Nova York, rècords de 3.000 i 5.000 metres, Jocs Iberoamericans…

També ha rebut diferents guardons, com la Real Orden del Mérito Deportivo del Consejo Superior de Deportes; la medalla de la Ciutat a l’Esport en la categoria d’or   l’any 1971; el Premi Forjador de l’Esport Català de la Generalitat o el Premi Tenacitat de les Agrupacions Narcís Giralt. Ha fet realitat el museu de la Joventut Atlètica Sabadell. La seva figura, però, ha superat l’àmbit merament esportiu i s’ha convertit en un autèntic personatge de la ciutat. Un home de Sabadell, que ha fet Sabadell. Potser per això també va protagonitzar un pregó de la Festa Major… coincidint amb una de les tempestes més fortes que es recorden en aquest acte.

Les imatges poden servir per recordar moments importants, amb gent de l’esport sabadellenc, català i estatal. És una vida dedicada a l’atletisme, com a corredor primer,  després entrenador -això ho ha estat fins a l’últim moment- i directiu (president de la J.A. Sabadell des del 2004).

Va ser el fil conductor del film sobre els cent anys de la J.A. Sabadell / Ll Franco

En la seva època de corredor / CEDIDES

Amb l’expresident de l’entitat Ricard Rof / CEDIDA

Participant a la Cursa de la Festa Major / DS

Amb un mite com Carme Valero / DS

Orgullós del museu de la J.A. Sabadell / Ll. Franco

En la recepció del Centenari a l’Ajuntament, acompanyat de l’alcaldessa Marta Farrés i la regidora d’Esports, Laura Reyes / Ll. Franco

Juntament amb Àngel Viñeta, escenificant la ‘no cursa’ de la Festa Major per la Covid / Ll. Franco

Homenatge a la J.A. Sabadell pel seu Centenari a la Festa de l’Esport / Ll. Franco

En un dels seus divertits discursos / Ll. Franco

Sempre atent en l’organització de la Cursa Popular / Ll. Franco

Al Parc Catalunya, en un Cross de Sant Sebastià / Ll. Franco

Ha estat un gran mestre pels més menuts. L’última, amb el mític Josep Orriols / CEDIDA

Comentaris
To Top