Diners

Formar-se professionalment o buscar feina: la Fira Pro obre les portes a Sabadell

Fira FP

Un total de 31 centres educatius i 30 empreses i entitats exposaran la seva oferta formativa i de treball

Imatge de la Fira Connecta't a l'FP de l'any passat / LLUÍS CLOTET

Sabadell estrena amb una nova fira transversal oberta a les persones que tinguin interès a ampliar estudis o trobar feina. Es tracta de la SBD Fira PRO: Formació i Treball, que ha obert portes a Fira Sabadell aquest dijous i s’allargarà fins al 4 de març. El nou saló és fruit de la unificació de les anteriors fires Connecta’t a l’FP i Fira Ocupació Sabadell en un únic esdeveniment basat en els diferents sectors econòmics: serveis a les persones, serveis a les empreses, indústria, comerç, restauració, digital i sostenibilitat, entre altres.

Durant els tres dies que durarà l’esdeveniment (organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de la Generalitat), es programen xerrades, demostracions d’oficis i activitats interactives per a vincular les professions amb la formació i la recerca de feina. Està previst que un total de 31 centres educatius i 30 empreses i entitats exposin la seva oferta formativa i de treball.

Amb el nou format de fira, que continua sent d’abast supramunicipal, l’objectiu és assolir una alta xifra d’assistents, que sigui superior a la que hi havia habitualment entre les fires Connecta’t a l’FP i Fira Ocupació Sabadell, segons va detallar durant la presentació del saló el regidor d’Educació, Manuel Robles. En total, la xifra acumulada de l’any passat va ser de més de 4.000 persones.

La tinenta d’alcaldessa i responsable de l’Àmbit de Desenvolupament econòmic i Impuls administratiu, Montse González, i el regidor d’Educació, Manuel Robles, van presentat la fira el febrer passat / D.S.

Espai d’orientació professional

Així mateix, l’esdeveniment se centra especialment en l’orientació vocacional i professional i, per tant, posa al centre a la persona i l’acompanyament a la tria d’estudis. Concretament, la SBD Fira PRO: Formació i Treball ha reservat un espai per oferir orientació acadèmica i professional. Les persones que ho desitgin seran ateses individualment per professionals especialistes de cada àrea.

D’altra banda, el públic visitant podrà apropar-se als estands que les empreses tinguin a la zona d’expositors i presentar la seva autocandidatura. També es poden inscriure, ja en aquests moments, a diferents ofertes de treball i cada companyia entrevistarà a Fira Sabadell les persones preseleccionades que compleixen el perfil, tal com ha explicat aquest dimecres la tinenta d’alcaldessa Montse González.

Entrada lliure i gratuïta

L’entrada a la SBD Fira PRO: Formació i Treball és lliure i gratuïta, tot i que les xerrades, activitats d’itinerari i les accions de selecció de personal requereixen inscripció prèvia. Les persones interessades poden consultar el web.

L’horari de la fira és de 9 a 14 h i de 16 a 19 h, divendres 3 de març, de 9 a 14 h, i dissabte 4 de març, de 10 a 14 h.

Comentaris
To Top