Diners

FAQS: Quines són les novetats de la 2a edició de la fira Sakura Matsuri?

Sakura Matsuri

La segona edició del saló multisectorial tindrà lloc del 18 de març al 16 d’abril a Sabadell

Imatge d'una activitat d'arts marcials de l'edició passada de la fira / VICTÒRIA ROVIRA

La segona edició de la fira Sakura Matsuri tindrà lloc del 18 de març al 16 d’abril a Sabadell. El certamen esdevindrà una trobada multisectorial que permetrà conèixer la cultura i la vida japonesa. L’objectiu dels organitzadors és superar la xifra de 10.000 assistents de l’edició passada. A continuació, us detallem algunes preguntes i respostes sobre el saló.

Sabadell s’impregna del Japó: torna la fira Sakura Matsuri el 14 d’abril

Quins dies se celebra la fira Sakura Matsuri?

El 18 de març es donarà el tret de sortida a la fira Sakura Matsuri, amb la presentació oficial del saló als Jardinets de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. Durant un mes hi haurà activitats distribuïdes arreu de la ciutat, i del 14 al 16 d’abril s’adequarà la Fira Sabadell per acollir-hi les principals propostes japoneses.  

Quin cost té la fira? Com es poden comprar les entrades? 

Tot i que les activitats del saló fora de la Fira Sabadell són gratuïtes, l’entrada al recinte firal té un cost de 9 euros al dia. La ciutadania, però, té l’opció de comprar una entrada que englobi els tres dies del saló per 16 euros. Dit això, les entrades s’han de comprar a la pàgina web de Japan Weekend, entitat coorganitzadora de la Sakura Matsuri a la Fira Sabadell. 

Quines són les principals novetats? 

En primer lloc, l’acte inaugural consistirà en la plantació del cirerer Sakura Someiyoshino i l’inici de l’exposició de joguines japoneses, així com la posada en funcionament de la primera pèrgola japonesa. En segon lloc, també destaca la primera edició del Tribuna Japó-Sabadell, un espai de relacions entre empreses o entitats de la ciutat que desenvolupen la seva activitat al voltant dels  costums japonesos. I, en tercer lloc, una altra novetat és una jornada festival Matsuri als Jardinets, amb diferents activitats de tota mena.

Quina és la relació de Catalunya amb el Japó?

Catalunya disposa de 977 empreses exportadores habituals al Japó. De fet, les exportacions catalanes al país asiàtic han augmentat un 15% en el darrer any (són l’1,1% del total d’exportacions). Per la seva banda, el Japó disposa de 232 empreses filials establertes a Catalunya. 

Comentaris
To Top