Ciutat

FOTOS | Queixes per l’estat d’un tram a tocar del riu Ripoll: “Fa cinc anys que veig brutícia i va a més”

La zona s’ha convertit en un abocador

El tram que va des del pont de Torre-romeu a la Bassa de Sant Oleguer, seguint el curs del riu Ripoll, és un dels indrets que més queixes han despertat les últimes setmanes pel seu estat. Els veïns lamenten la brutícia en un espai molt transitat, on és habitual la presència de gossos que passegen per la zona. “S’ha convertit en un abocador”, avisa un lector.

Dues indústries abandonades -entorn de la xemeneia de Can Grau i l’antic vapor Bruges– acumulen runes, brutícia i anys d’abandonament sense que de moment hi hagi resposta. “Porto cinc anys veient merda i va a més”, denuncia.

Brutícia al carrer Ripoll | Cedida

Fonts municipals han explicat en les últimes setmanes al Diari que la finca, que s’ubica al carrer del riu Ripoll, 40, a tocar de la Bassa, va rebre un expedient de disciplina urbanística de l’Ajuntament el 6 d’octubre de 2022. S’espera que la propietat doni compliment al requeriment, que consisteix a “tancar els accessos de la finca per tal d’evitar l’entrada de persones” i “retirar la runa i netejar l’interior de la finca, per tal de garantir les condicions de salubritat”.

Brutícia al carrer Ripoll | Cedida

Brutícia al carrer Ripoll | Cedida

Les fotografies es van fer els últims dies. Mentre s’acumulen bidons, neveres, rentadores i sacs de runa, els ciutadans exigeixen mesures amb urgència. “Ahir mateix vaig veure com un camió arribava i, per a la meva sorpresa, hi abocava una gran quantitat de deixalles”, lamenta.

Brutícia al carrer Ripoll | Cedida

“Passes per allà i fa vergonya veure-ho”

Comentaris
To Top