Vallès

VÍDEO | Cacen dues persones circulant en un patinet en plena C-58

Els dos usuaris, sense casc, avancen pel voral de l’autopista

Els patinets elèctrics s’han convertit en un vehicle utilitzat per multitud d’usuaris a les ciutats. En molts casos, es denuncien conductes que atempten contra la llei, però també posen en risc la seguretat de la ciutadania. Sense anar més lluny, Sabadell va sancionar més de 800 conductors d’aquests vehicles de mobilitat personal (VMP) al llarg del 2022, més de dos usuaris cada dia enxampats en una infracció.

El cas gravat per un conductor en plena C-58 suposa un greu delicte contra la seguretat viària. El vídeo, penjat pel perfil de Twitter SocialDrive, mostra dos nois, conductor i passatger, circulant amb un patinet en un tram de l’autopista vallesana, entre Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès i Ripollet. Els dos usuaris, sense casc, avancen pel voral de la via, al carril bus-vao, a una velocitat molt inferior al mínim establert, incomplint totes les normatives d’ús.

​Segons publica la DGT a la seva web, els patinets elèctrics no poden circular per les voreres i tenen prohibida la circulació en vies interurbanes, travessies, autopistes, autovies o túnels urbans.

La Policia Municipal publica periòdicament la normativa existent sobre l’ús dels vehicles de mobilitat personal, en la línia de la regulació exposada per la DGT.

Publicitat
Comentaris
To Top