Ciutat

La sirenes de Gernika i Sabadell tornaran a sonar per commemorar l’atac a la població basca

Les sirenes d’alarma de Gernika i Sabadell tornaran a sonar aquest dimecres, 26 d’abril, per commemorar el 86è aniversari del bombardeig a la població basca. Enguany es presentarà una pancarta per la pau inspirada en l’artista Jordi Roca.

La sirena de Sabadell / CEDIDA

Aquestes dues sirenes estan agermanades, perquè es van fabricar a l’antiga fàbrica La Electricidad de la capital vallesana i l’exemplar de Gernika va servir per alertar la població del brutal bombardeig de l’aviació feixista italiana i alemanya el 1937.

Pancarta per la pau

Les dues sirenes sonaran a les 15.45 h, i marcaran l’inici d’un acte per la pau i la memòria que vol ser també un homenatge a l’artista sabadellenc Jordi Roca, traspassat a finals de l’any passat.

La commemoració es farà a la plaça de Sant Roc, ja que la sirena de Sabadell està situada al terrat de l’edifici de l’Ajuntament. Per part del Govern, assistirà a l’acte la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar animal i Participació, Marta Morell; membres del consistori; representants de la Roda de la Pau; d’entitats i de la vídua de l’artista Jordi Roca, Joana Soler.

Durant l’acte, es llegiran alguns poemes de Jordi Roca i es presentarà una pancarta per la pau inspirada en un dels coloms que va pintar, un element força present a la seva obra.

Comentaris
To Top