Ciutat

Vals de 100 euros per gastar en material escolar aquest estiu

Les famílies rebran a casa un xec que després podran gastar als comerços que s’adhereixin a la iniciativa, segons ha fet saber la Generalitat

El Govern entregarà aquest estiu, vals de 100 euros a casa dels alumnes de primària per comprar material escolar per al curs que ve. Les famílies rebran a casa un xec que després podran gastar als comerços que s’adhereixin a la iniciativa.

L’ajut va ser anunciat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, al debat de política general que es va celebrar al setembre, però fins ara no s’havia concretat com es faria realitat. La mesura busca pal·liar l’efecte que té l’alta inflació sobre les famílies. Segons va informar Aragonès, aquest ajut serà universal per a tots els alumnes de primària d’escoles públiques i concertades.

La inflació també afecta el material escolar

Una de les tasques que s’han de tenir presents abans de l’inici de curs és la de comprar tots els materials necessaris. Motxilles, estoigs, llibretes, llapis, bolígrafs, calculadores, compassos, bates, uniformes, material per a les extraescolars… L’any passat, les famílies van haver de destinar una major quantitat de diners a la compra del material escolar, respecte a anys anteriors. I és que la tornada a l’escola de 2022 va coincidir amb un episodi inflacionista que no es veia des de fa gairebé quatre dècades.

El 36% de les famílies espanyoles van considerar el desplaçament a l’escola l’element més preocupant en la tornada a l’escola del curs passat; seguit per la compra dels llibres (27%) i l’adquisició del material escolar (26%), segons una enquesta realitzada per la plataforma de recerca d’investigació d’Appinio.

La inflació dels preus marca una tornada a l’escola avançada

Comentaris
To Top