Ciutat

VÍDEO | Incident a les portes del Casal Pere Quart en la presentació d’un informe de Feministes de Catalunya

Desenes de persones es van concentrar a les portes de l’edifici abans de la xerrada

Feministes de Catalunya va presentar aquest dimecres a Sabadell l’Informe Trànsit, un document crític amb les polítiques trans. L’acte, que va tenir lloc a la tarda al Casal Pere Quart, va arrencar amb crits i enrenou a les portes del local, obligant a intervenir la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra, que es van desplegar per evitar que l’incident anés a més.

L’entitat va lamentar la rebuda, denunciant “els intents d’intimidació, els insults i l’assetjament” per part d’un grup d’unes 40 persones aplegades a l’entrada de l’edifici, a la Rambla. Finalment, la ponència es va acabar celebrant, amb la presència de personalitats com Sandra Mercado, testimoniant la seva experiència després de viure un procés de transició.

Crítiques a la xerrada

Roberte Piqueras, coordinadora de Ca l’Enredus de Sabadell, ha lamentat que la xerrada promovia el “discurs de l’odi contra el col·lectiu trans”, contribuint a alimentar l’estigma social existent. Davant d’aquesta realitat, el col·lectiu, que esdevé un espai d’acompanyament integral a les persones LGTBIQ+ i les famílies, defensa que s’ha de treballar perquè tothom tingui les capacitats i espais per identificar-se amb llibertat i seguretat, un fet que no complia l’acte de Feministes de Catalunya.

Piqueras lamenta que des de l’entitat impulsora de l’acte es qüestiona la decisió de menors capaços de reconèixer la seva identitat, afegint que cal garantir que tots tinguin espais per percebre’s des de qualsevol identitat. “Han de tenir espais segurs per fer-ho. En aquestes xerrades es promou un discurs que defensa que això surt fora de la norma i que s’ha de controlar o discriminar perquè no és el ‘normal'”, ha criticat sobre les postures defensades en la xerrada.

Comentaris
To Top