Ciutat

La retirada dels cartells electorals dels carrers, assignatura pendent

La propaganda d’alguns partits és encara visible en diversos punts de la ciutat

Les eleccions municipals ja són història, però la ciutat encara pateix algunes “seqüeles” de la campanya electoral de les darreres setmanes. Així, no és estrany trobar encara a Sabadell cartells d’alguns candidats de partits polítics lluint visibles en diversos indrets com ara, sense anar més lluny, la plaça de Ricard Simó i Bach, seu del Diari.

Fonts de l’Ajuntament han explicat sobre la retirada dels cartells que aquest divendres la Junta Electoral té previst reunir-se amb els partits i, amb coneixement que el consistori ha requerit la retirada de cartells, els tornarà a advertir de la necessitat “de fer-ho de manera immediata”.

Les citades fonts remarquen que cada partit és responsable de retirar la seva pròpia propaganda electoral distribuïda per la ciutat des del passat 12 de maig, moment de la tradicional encartellada. De tota manera, quan això no passa, l’Ajuntament s’ha encarregat de fer la retirada subsidiàriament. En les últimes hores, s’ha enviat un recordatori a les formacions perquè agilitzin la gestió.

El cas d’aquest 28-M, a més, esdevé especialment urgent perquè després de la convocatòria d’eleccions espanyoles el pròxim 23 de juliol, es considera que ja ens trobem en període electoral, moment en què la LOREG prohibeix la propaganda -fins que comenci oficialment la campanya el 8 de juliol-. En qualsevol cas i arribat el moment, la Junta Electoral hauria de comunicar a l’Ajuntament quina mesura s’aplicaria si en els pròxims dies no es procedeix a l’eliminació d’aquests elements de l’espai públic.

Comentaris
To Top