Ciutat

La Policia Municipal tanca la celebració dels 175 anys en un acte institucional ple d’homenatges

Durant l’acte de cloenda s’han lliurat distincions i diplomes a agents, entitats, persones particulars i altres cossos de seguretat

Fira Sabadell ha acollit aquest divendres a la tarda l’acte institucional de cloenda de la celebració dels 175 anys de la Policia Municipal de Sabadell. La cita ha servit per retre homenatge a diferents figures del cos i altres forces de seguretat, així com a diversos ciutadans que han mostrat el seu compromís amb la ciutat. Tots ells han rebut el reconeixement en forma d’aplaudiments i ovacions d’una sala amb centenars d’assistents.

Acte de cloenda de la Policia Municipal de Sabadell | Victor Castillo

Els premis han distingit la dedicació professional, els 30 anys de servei, la trajectòria exemplar, les actuacions meritòries, entitats col·laboradores i ciutadans que han tingut actuacions exemplars en els darrers mesos. Entre els testimonis, hi ha el cas d’un ciutadà que va evitar un atracament en una sucursal bancària o el d’una persona que va trobar una cartera amb 3.000 euros i la va portar a la Policia per buscar el seu propietari.

La proximitat de la Policia Municipal

L’alcaldessa en funcions, Marta Farrés, ha assistit a l’acte, on ha celebrat que es tracta d’una policia “consolidada, amb experiència, bagatge i criteri”. En el seu discurs de cloenda, ha lloat la “vocació de servei públic de la Policia Municipal” al llarg dels anys, agraint la “proximitat amb la ciutadania” que sempre han mostrat.

Acte de cloenda de la Policia Municipal de Sabadell | Victor Castillo

Farrés ha estat acompanyada per la tinenta d’alcaldessa de l’Àrea de Cohesió territorial, Desenvolupament urbà, Seguretat i Civisme en funcions, Mar Molina, que havia iniciat la trobada amb un discurs en què ha aprofitat per agrair la tasca del cos “per fer sentir segurs als ciutadans de Sabadell”.

Acte de cloenda de la Policia Municipal de Sabadell | Victor Castillo

Per la seva banda, l’intendent major de Policia Municipal, Joan Antoni Quesada, ha apel·lat al component humà i d’empatia de la Policia Municipal, repassant la trajectòria del cos sense perdre la voluntat d’estar al costat de la gent. “Per a nosaltres, el més important sempre seran les persones”, ha exposat.

Actes durant tota la setmana

Un dels aspectes que s’ha remarcat al llarg dels diversos actes és que la Policia Municipal de Sabadell afronta reptes constants que canvien de la mà de la societat. Al llarg de tota aquesta setmana s’han anat celebrant diverses activitats commemoratives que han mostrat l’evolució i el creixement del cos.

Acte de cloenda de la Policia Municipal de Sabadell | Victor Castillo

L’acte institucional posa el punt final a l’efemèride, en una trobada amb lliurament de diplomes i distincions molt diverses. El congrés i les jornades formatives que han tingut lloc a Fira Sabadell han servit per compartir experiències, conèixer els diferents recursos que apliquen els cossos de seguretat de l’Estat i a l’estranger, i per abordar eines i tècniques per fer front a les noves circumstàncies de present i futur.

La Policia Municipal de Sabadell fa 175 anys: quins reptes té, a partir d’ara?

Comentaris
To Top