Ciutat

L’entrada en emergència del sistema Ter-Llobregat es prorroga fins al desembre

La mitjana dels embassaments de les conques internes és del 23%

Sabadell continua en una situació d’excepcionalitat pel que fa a l’escenari de sequera. Així, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) preveu que bona part del sistema Ter-Llobregat que afecta la nostra ciutat i l’àrea metropolitana de Barcelona pugui entrar en fase d’emergència per sequera durant la primera quinzena del mes de desembre. És una mica més tard del que preveia fins ara, a finals de novembre. Ho ha dit el director de l’ACA, Samuel Reyes, que recorda que cada principis de mes es refà la previsió tenint en compte els nivells dels embassaments i la previsió de pluges per les següents setmanes. La mitjana dels embassaments de les conques internes és del 23%.

La situació es manté a pesar de les últimes remullades a Sabadell. El passat divendres, per exemple, es va convertir, fins al dia d’avui, en la jornada que ha registrat una pluviometria més elevada, en un període no superior a les 24 hores, d’aquest 2023. Fins aleshores, el rècord en un dia era el registrat el passat 19 de maig, quan l’estació automàtica Sabadell-Parc Agrari, del Servei Meteorològic de Catalunya, s’hi van comptabilitzar 30,1 mm. Divendres, en només quatre hores, es va batre aquest rècord. I és que en el període comprès entre les 13 i les 17 hores es van registrar més de 35 litres.

Quina previsió hi ha aquesta tardor?

Aquest pròxim dissabte, direm adeu a l’estiu i entrarem de ple en la tardor, una estació a priori més plujosa. Segons el Meteocat, el que queda de setembre i el novembre seran mesos normals pluviomètricament, com la mitjana, però la primera quinzena d’octubre podria ser més humida de l’habitual. No obstant, la irregularitat del clima mediterrani pot fer variar els càlculs.

Per fer els càlculs i determinar el color del semàfor de la sequera també es té en compte la població estacional mes a mes i altres elements que poden distorsionar el consum d’aigua com el turisme, l’agricultura o la ramaderia.

El director de l’ACA ha reconegut que el consum s’ha reduït un 7% des de l’agost de l’any passat, cosa que evidencia que les mesures són positives i poden allargar el període abans d’entrar en fase d’emergència.

Rècord de pluviometria registrada a Sabadell

Comentaris
To Top