Ciutat

FOTOS | Una desena de nous agents a la Policia Municipal amb més dones

La feminització del cos avança amb un 15,5% de dones del total d’efectius

Cares noves a la Policia Municipal de Sabadell. El cos avança en l’increment dels seus efectius amb la incorporació, aquesta setmana, de 10 nous agents. L’alcaldessa, Marta Farrés, ha donat aquest matí la benvinguda als nous membres, ara en pràctiques, que s’incorporaran a les diferents unitats de què disposa el cos local.

Dels 10 agents nous, tres es van incorporar l’estiu passat procedents de la mobilitat horitzontal, ja que eren agents a altres municipis. Els set restants pertanyen a la 36a promoció del Curs de Formació Bàsica per a Policies 2023, que van rebre el diploma divendres passat.

A l’augment de la plantilla se sumen altres mesures com l’impuls de les tecnologies. En aquest sentit, els darrers anys s’han instal·lat càmeres de videovigilància a diferents punts de Sabadell. I l’any passat es va posar en marxa a Cal Marcet el nou Centre de Comandament, que permet detectar i gestionar de manera més ràpida i eficient les incidències que es produeixin. Amb els nous espais es poden rebre millor les imatges del que està succeint als espais públics i donar una millor resposta a la ciutadania.

Farrés ha felicitat les persones que s’han incorporat a la Policia Municipal i ha destacat que “amb els nous efectius avancem cap a dos dels nostres objectius. D’una banda, reforçar el patrullatge als carrers i places de la ciutat per fer-la encara més segura i tenir una Policia Municipal més propera a la ciutadania”. L’alcaldessa ha celebrat que “estem anant cap a la feminització del cos. Cada cop són més les dones que opten pel compromís de servei a la ciutadania des d’aquest àmbit”. En aquest sentit, ha confirmat que “així complim amb el full de ruta que ens vam marcar amb el Pla Director de la Policia per dotar de més efectius el cos i disposar d’un servei més proper als sabadellencs i sabadellenques”. Del total de nous efectius, una quarta part són dones. Aquestes incorporacions incideixen en l’avenç cap a la feminització del cos. A hores d’ara, un 15,57% de la plantilla de la Policia Municipal de Sabadell són dones.

FOTOS | Solemne graduació dels nous 20 mossos i policies municipals de Sabadell

Comentaris
To Top