Oci i cultura

FOTOS | No hi ha temporada teatral sense gala STA: Sabadell ja ha aixecat el teló!

La vuitena Gala STA va obrir la temporada teatral a la Faràndula; amb un repàs dels muntatges d’aquest nou curs i un emotiu homenatge a David Bisbal, fotògraf i propulsor de la gala, que va ser traspassat el passat mes de desembre

Situats en un futur distòpic on el teatre ja és història, quatre personatges –interpretats per Cristina Fabero, Marc Pons, Toni Mas i Laura Obradors– recorden la temporada teatral 2023-2024, la darrera que es va portar a escena a Sabadell. És el plot que enguany ha embolcallat la vuitena Gala STA (Sabadell Teatre Associació), sota la direcció d’Esteve Gorina i Irene Garrido i la producció de Joan Monistrol; que va celebrar-se aquest dimecres al vespre al teatre la Faràndula, amb la platea plena de gom a gom. La gala, com cada any, va oferir petites píndoles de teatre de text i teatre musical coincidint amb els muntatges que la Joventut de la Faràndula, el Teatre Sant Vicenç, el Ciervo i la companyia Encert oferiran aquest nou curs teatral.

Els quatre personatges conductors de la Gala / Lluís Franco

El Teatre Sant Vicenç va prémer fort l’accelerador, amb dos números musicals farcits d’energia i de talent juvenil. El muntatge Cop de Rock, original de Dagoll Dagom –que s’estrenarà a finals de febrer de 2024 i que promet ser el plat fort de la temporada del ‘Santvi’–, va fer tremolar l’escenari amb les cançons més populars del rock català dels anys 90; i avançada la gala, va ser el torn de la producció Els Descendents –en cartellera a partir d’aquest octubre–, que a cop de dansa i una música trencadora va donar el protagonisme que es mereixen a les cares més dolentes dels clàssics de Disney.

‘Cop de Rock’, del Teatre Sant Vicenç / Lluís Franco

‘Els Descendents’, del Teatre Sant Vicenç / Lluís Franco

La Joventut de la Faràndula va jugar a la muntanya russa amb els espectadors, passant d’un dels números més tendres i fantàstics del musical Aladí, que aquest octubre enceta la darrera temporada després de dos anys d’èxit omplint la platea farandulera; a la disbauxa contagiosa d’Alexandra la Pirata, que atracarà el seu vaixell de nou el març de 2024 al teatre. Aquest nou curs, però, amb els ulls posats també a la producció de la Joventut de la Faràndula, Pinocchio, que promet una “escenografia que no s’ha vist mai”, a partir del 18 de maig.

‘Aladí’, de la Joventut de la Faràndula / Lluís Franco

‘Alexandra, la Pirata’, de la Joventut de la Faràndula / Lluís Franco

El Ciervo Teatre va sortir a escena amb Sessions de Control, amb la Maria i el Marcel, els dos protagonistes del muntatge que de cop i volta es troben fent teràpia després que un dels dos hagi estat infidel a l’altre. I per part d’Encert, la companyia convidada en aquesta gala de 2023, va representar-se un petit tast de la comèdia La mare… quina nit!, que de fet pujarà a escena aquest cap de setmana al casal Pere Quart.

‘Sessions de Control’, de Ciervo Teatre / Lluís Franco

‘La mare… quina nit!’, de la companyia Encert / Lluís Franco

Sentit homenatge a David Bisbal

La Gala STA no hauria estat possible a Sabadell sense l’esma d’un dels seus propulsors, el fotoperiodista David Bisbal, que va morir de forma sobtada el passat mes de desembre. En aquesta vuitena gala, va fer-se un homenatge a la seva figura, que va començar amb la troballa d’una càmera de fotografies per part d’un dels personatges. El signe més distintiu de Bisbal.

Els personatges conductors troben una càmera de fotos / Lluís Franco

Comentaris
To Top