Ciutat

Els forenses assenyalen la brutalitat del crim de Can Llong: “El Pedro tenia una part del cervell triturada”

Els experts també sostenen que la víctima, Pedro Fernández, no presentava lesions de defensa o lluita

Els metges forenses han confirmat la brutalitat de l’assassinat de Pedro Fernández, el cas conegut com el crim de les bessones de Can Llong: “Tenia una part del cervell triturada“, han expressat durant el judici contra les germanes bessones Dolores i Pilar Vázquez i la parella d’una d’elles, Isaac Gil, a l’Audiència Nacional de Barcelona. Els facultatius han descrit l’estat del cadàver de Fernández després de rebre dotze cops al cap amb una barra de pota de cabra. L’agressió hauria començat a l’habitació on dormia Pedro aquella nit, i va continuar fins al replà del tercer pis, on es van trobar restes del crani de la víctima.

Isaac i les germanes bessones netejant l’escena del crim de Can Llong / Telecinco

Els experts també sostenen que el Pedro no presentava lesions de defensa o lluita, només una petita esgarrapada a un braç. A més, la forense ha explicat que, les lesions identificades van ser impactes en què la víctima estava quieta, en la majoria de casos. El que faria descartar una baralla prèvia, la versió de l’autor confés del crim, Isaac Gil. Així, Gil no hauria actuat en legítima defensa. “El dany cerebral que li va provocar l’agressió li impediria caminar, parlar o moure’s”, expliquen els experts.

Eren conscients del que feien

Els forenses descarten que cap dels acusats tinguessin les seves capacitats psicològiques afectades. Tots tres eren conscients dels seus actes. Si bé la Dolores i la Pilar presenten indicis d’un quadre de depressió i ansietat, els experts sostenen que això no limitava les seves capacitats. “No hi ha cap mena d’incapacitació intel·lectual“, sostenen.

Pel que fa a Isaac, les proves psicològiques apunten una certa impulsivitat, mentre que la Dolores presenta una certa dependència cap a la seva germana, la Pilar. “La Loli deia que s’estimava més estar amb la seva germana a presó que en llibertat però sola”, expressen.

Els missatges de WhatsApp: “Un cop fregit, se’l matxaca”

La policia científica dels Mossos d’Esquadra que va analitzar els quatre telèfons mòbils –els dels acusats i el del Pedro– ha trobat missatges de Whatsapp on planificaven l’assassinat. Durant la sessió, s’han reproduït diverses notes de veu enviades entre els acusats -Isaac, Pilar i Dolores-, s’han rellegit missatges escrits i també s’han exposat les trucades enregistrades. A les converses, l’assassí confés i la seva parella, la Pilar, sostenen que la Dolores “no pot més” amb el Pedro –per presumpte maltractament– i planifiquen adormir-lo “abans de matar-lo”. La Pilar diu a la seva parella que han mirat d’aconseguir cloroform “per adormir-lo abans de matar-lo”. “Ho fem divendres a la nit, jo em demano el dia personal a la feina i no passa res”, afirma Pilar.

La parella acusada parla de l’adquisició d’un aparell de descàrrega elèctrica que “et fregeix”, en un to burlesc. La Pilar diu que aquest dispositiu, de 12.000 watts, “pot fer molt mal si es posa al cor, però no es pot trencar [morir]”. “T’ha de deixar molt doblegat”, afegeix el presumpte autor material del crim. Però valoren comprar un dispositius de més potència: “Al cap i a la fi, això serà per a una única vegada”. En una de les converses, l’Isaac diu a la seva parella: “No parleu res per telèfon [referint-se a la Pilar i la Dolores], hi ha operadors escoltant”. Un missatge que la bessona fa arribar a la Loli, pel que també seria coneixedora dels plans.

D’altra banda, també parlen del moment en que ho faran: “Al carrer no ho farem, les cosetes ben fetes. De moment la sang no arribarà al diu, però potser sí que arriba al bosc”, diu entre riures l’Isaac. Als missatges reproduits a la sala també se sent la Pilar dient que, si usen bé el dispositiu, “quedarà fregit”. “I un cop fregit, allà se’l matxaca”, apunta, també afirma que ella està “feta un embolic”.

Durant l’exposició del material d’àudio també es demostra la relació tòxica que mantenia la víctima i la Loli i la gelosia de la dona. En algunes trucades, les dues germanes parlen de la víctima com un maltractador i també hi ha converses amb discussions entre la parella. Pedro demana sistemàticament “perdó”. També s’enregistren amenaces per part de la Pilar a la víctima: “Pots fer mal a qualsevol de les que t’has tirat de Torre-romeu, però a la meva germana, no”.

Estem treballant per ampliar la informació…

Dues bessones, darrere del crim de Can Llong: “L’adormim i després el rematem”

Comentaris
To Top