Ciutat

600 multes a conductors de patinets elèctrics des de l’inici del 2023

patinet elèctric sabadell

Les infraccions més habituals són circular dues o més persones en un mateix vehicle o conduir els patinets per la vorera

Un usuari de patinet elèctric, circulant per la Rambla de Sabadell / Lluís Franco

Dues o més persones sobre un patinet elèctric. Circular per la vorera. Saltar-se el semàfor en vermell. Aquestes són algunes de les infraccions més habituals dels conductors de patinets elèctrics –VMP– a Sabadell. La Policia Municipal, des de l’inici d’any, ha interposat prop de 600 denúncies a conductors de VMP. Entre dos i tres multes cada dia.

Les infraccions més habituals són circular dues o més persones en un mateix vehicle o conduir els patinets per la vorera. Suposen cinc de cada deu denúncies. Però també hi ha altres multes per no respectar els semàfors en vermell o per conduir amb mòbils o auriculars.

Les sancions han recollit uns 102.000 euros, 170 euros de mitjana. Però si el conductor del VMP ho paga en un període determinat de temps, s’aplica una bonificació del 50%. “No volem recaptar diners, només que es facin bé les coses”, ha exposat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. “Intensificarem aquesta campanya les properes setmanes“, ha avançat. De conscienciació i de sancions. L’ordenança de trànsit, que s’haurà d’aprovar en aquest mandat, incorporarà les regulacions del patinet elèctric a Sabadell.

Al llarg de 2022 es van interposar 803 denúncies i les tipologies d’infraccions més comunes són com les de 2023: circular dues o més persones en un mateix vehicle, no respectar els semàfors en vermell o circular per la vorera o zones de vianants.

Què diu la normativa?

Amb les mesures impulsades per la DGT l’any 2021, els patinets elèctrics van passar a ser considerats vehicles. Entre les normes que han de seguir, no poden superar una velocitat superior als 25 km/h ni circular per voreres o utilitzant dispositius mòbils o auriculars. No està regulat l’ús del casc, ni tampoc s’ha establert una edat mínima.

Els patinets elèctrics, de moment, no estan prohibits als autobusos de TUS, però l’Ajuntament ha d’estudiar ara si caldrà prohibir-los per una qüestió de seguretat. L’ATM ha prohibit definitivament els patinets elèctrics al transport públic.

Comentaris
To Top