Oci i cultura

La mirada que més coneix Sabadell: exposició del fotògraf Antoni Grau

El Casal Pere Quart acull fins al dilluns vinent una exposició en memòria del fotògraf Antoni Grau, organitzada per Càmera Club.

El sabadellenc va morir l’agost de 2022, a l’edat de 96 anys. Grau va ser un referent del món de la fotografia de Sabadell, i també catalana, fins a liderar el Càmera Club Sabadell i de la XIII Biennal Nacional i Internacional de Fotografia a Sabadell.

Va ser distingit amb destacats premis nacionals i internacionals per la seva tasca i passió per la fotografia. Va aglutinar més d’11.000 fotografies del Sabadell antic i va convertir el seu estudi en un dels arxius fotogràfics més grans de la ciutat. 

En diverses ocasions, Antoni Grau ha estat considerat el fotògraf que, mirant des de l’objectiu de la càmera, més es coneix Sabadell. Tot i que la fotografia no era la seva professió, era la seva principal vocació; un fet encara més rellevant tenint en compte que va ser una persona autodidacta.

Fotografies: Víctor Castillo

Comentaris
To Top