Ciutat

Canvien d’ubicació la parada de bus de davant l’escola Nostra Llar després de la insistència de les famílies

Inicialment, l’AFA reclamava eliminar el pas dels autobusos a les hores d’entrada i sortida aprofitant el tall del carrer al vehicle privat

L’Ajuntament de Sabadell ha desplaçat la parada del bus urbà de davant de l’escola Nostra Llar, al Centre, amb l’objectiu de reduir el risc per als infants. Després de la insistència de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) per repensar l’entorn escolar i fer-lo més segurara l’autobús farà parada al carrer de Calderón a la cruïlla amb el carrer de Vallès. Es tracta d’una artèria principal per a la mobilitat del centre de la ciutat i que no es pot tallar al trànsit del transport públic, tal com reclamaven inicialment les famílies.

En una reunió, les dues parts van acordar que d’entrada mourien la parada per retirar-la de davant del centre educatiu, que acull més de 470 alumnes. Un fet que minimitza el risc d’atropellament i que suposa reduir el volum de gasos per l’aturada dels vehicles davant de les escoles. “És una manera d’ajudar a una reivindicació legítima perquè els nens i nenes surtin amb seguretat”, destaca l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.

La nova ubicació de la parada, a la cruïlla entre els carrers de Calderón i Vallès / Aina Torres

No obstant, Farrés reitera la dificultat que suposaria tallar el pas del bus pel carrer Calderón, on es troba l’escola, donat que hi passen diverses línies, una d’elles la que connecta la ciutat amb Sant Quirze del Vallès. Aquesta és la gran reivindicació de l’AFA, que ha organitzat en els darrers anys actes de protesta amb talls de la via coincidint amb l’entrada o la sortida dels infants.

Actualment, el carrer es talla al vehicle privat al matí i a la tarda durant 20 minuts per facilitar el pas de la canalla així com dels seus acompanyants. Aquesta mesura va aplicar-se l’any 2020, també fruit de la pressió de la comunitat educativa de l’escola. Durant aquest temps, una tanca evita el pas de vehicles, però sí que permet el pas del bus, que ho fa a poca velocitat.

Comentaris
To Top