Ciutat

Adif i Renfe frenen ara la posada en marxa de l’R4 aquest diumenge

La situació de l’últim mes ha col·lapsat altres serveis viaris i ferroviaris

Els usuaris sabadellencs que agafen habitualment la línia R4 de Rodalies veuen més a prop la llum al final del túnel. Adif i Renfe han informat en un comunicat conjunt que aquest diumenge tornaran a circular els trens a Montcada Bifurcació amb les simulacions comercials, després de la finalització dels treballs de reparació de l’enclavament previstos per a aquest dissabte.

La nota de les dues companyies matisa ara que el servei encara no funcionarà per a viatgers, com s’havia donat a entendre inicialment, sinó que s’efectuaran les proves necessàries abans de la posada en marxa definitiva. Un cop els tests siguin satisfactoris, es recuperarà la normalitat del servei de les línies afectades amb caràcter immediat -R4, R3 i R7-. Aleshores, l’operadora comunicarà la data final de restabliment de les línies, almenys un mes després del robatori de coure en una subestació elèctrica de Montcada Bifurcació.

La incidència, producte d’un acte vandàlic en plena jornada electoral a casa nostra, va provocar afectacions greus a la infraestructura en aquest punt, desencadenant alteracions en el servei. La situació havia despertat les queixes de molts viatgers, que lamentaven que no s’estaven complint els nous horaris reduïts pels treballs de reparació.

“Els primers dies va ser caòtic perquè no sabies quan passaria el tren. Ara m’he adaptat per fer el trajecte de Terrassa a Sabadell amb els horaris nous. Hi ha menys freqüència i més gent al tren”, apunta l’Andreu Queralt. En aquest sentit, es mostra escèptic de cara al restabliment total. “Ja veurem com torna i què passa quan tornem a tenir problemes d’aquest tipus o per qualsevol altra circumstància”, afegia sobre un servei que acostuma a patir deficiències.

Ara, la gestora pública apunta que ha aconseguit acabar les tasques de reparació un mes abans del previst, ja que inicialment havien apuntat a un calendari de dos mesos de treballs per recuperar la normalitat. Més d’un centenar d’operaris d’Adif i d’empreses especialitzades en senyalització han treballat en l’arranjament de l’avaria.

El robatori de coure va tenir lloc el diumenge 12 de maig. Els danys provocats per la sostracció de cable van comportar interrupcions destacades del servei a les línies que utilitzen aquesta infraestructura. Deu dies després, els Mossos d’Esquadra van detenir quatre persones vinculades al succés, desarticulant un grup criminal especialitzat en el robatori de coure. Una de les detencions, de fet, va tenir lloc a Sabadell.

Impacte en la resta de serveis

La posada en marxa novament del servei haurà de servir per descongestionar altres serveis viaris i ferroviaris que aquestes quatre setmanes han rebut els passatgers que no podien cobrir el seu trajecte habitual amb Rodalies. De fet, línies d’autobús interurbà com l’A1, l’A2, l’E1 o l’E2 han patit un fort col·lapse al llarg d’aquest temps, amb les demandes d’uns usuaris que han lamentat que no s’hagi ampliat el servei.

En aquest sentit, l’E1 que cobreix el camí de Sabadell a Barcelona ha registrat una mitjana de 1.722 viatges diaris, un 49% més que el maig de 2023 i un 24% més que aquest mes d’abril. Mentre que l’A1 ha experimentat augments superiors al 30% en els mateixos períodes.

Amb tot, l’impacte més fort s’ha notat a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Les estacions de Sabadell han viscut un augment de 20.381 viatges registrats. La ciutat ha canalitzat una pujada de 672 viatges en dies feiners, 1.015 viatges en dissabtes i 1.312 viatges en festiu respecte a les setmanes prèvies al robatori de coure a Montcada Bifurcació. A la xifra cal sumar l’afluència a Terrassa, Martorell i Manresa, que en total han suposat un augment de 22.947 viatges a les quatre localitats.

Comentaris
To Top