ARNAU BONADA

Dies de vacunes, amor i contradiccions

[Arnau Bonada, economista i president de la Xarxa Onion]

Aquests darrers dies, entre renda i renda, m’han vacunat, he tornat a ballar amb música en directe gràcies a l’espectacular Embassa’t i a les carreteres infinites dels Sidonie i he cridat com un boig quan, a pocs metres de distància, un Pau Gasol sobrehumà esmaixava la cistella del Palau Blaugrana. La vida brolla i vessa per tot arreu, sense sobreeixidor. Els carrers de Sabadell tornen a omplir-se de soroll fins tard i la ciutat retroba els seus ritmes i esdevé, per fi, recognoscible. El Passeig és una festa diària. Com diu el gran Arnau Solsona, aquest pot ser un nou summer of love.

Amb tot, durant aquests mateixos dies, he viscut de prop un brot de Covid amb molts coneguts confinats. I una clienta m’ha explicat com la pandèmia se li acaba d’endur tràgicament un amic de 47 anys, esportista i ple de salut. El virus, com un exèrcit en retirada, resta encara atroç i despietat; no respecta fases ni protocols. Vivim captius de les nostres contradiccions, tan assedegats de present que ens agradaria poder oblidar el que hem après: com de fràgil n’és tot plegat.

En aquest equilibri estrany, vull quedar-me amb el missatge positiu de l’èxit logístic de la campanya de vacunació. A la nostra ciutat, l’operatiu de la pista coberta és de matrícula d’honor. Alguns amics de Barcelona, que han vingut a vacunar-se aquí, han quedat bocabadats amb la infraestructura que tenim allà baix. Jo aprofito per explicar-los el projecte del hub de l’esport, la salut i la innovació i els envio un enllaç a la pàgina d’Invest in Sabadell. S’enduen un cert dolor al braç, però una gran imatge de ciutat.

Tant de bo que aquest èxit serveixi per demostrar que, des de l’Administració, es pot aspirar a l’excel·lència en la gestió. Per assolir-la, cal la conjunció de diversos elements: recursos necessaris, lideratges exemplars i voluntat real de servei públic. En un país com el nostre, on el sector públic supera habitualment el 40% del PIB, no és admissible que ocupem la posició número 49 entre els 63 països del rànquing d’eficiència pública que elabora l’International Institute for Management Development, l’estudi de referència en la matèria. Ara que hem constatat el nostre potencial, hauríem de ser capaços d’anar avançant posicions. PD: Tot el suport a Andreu Mas-Colell.

Comentaris
To Top