
Ara a portada
-
-
Diners Escepticisme i preocupació davant la decisió de la CNMC a l'opa del BBVA al Banc Sabadell Redacció
-
Diners El sector tèxtil, dels més afectats per l'aturada elèctrica: "Estàvem en el punt més àlgid d’activitat de la fàbrica” Manel Camps
-
-
Castellar del Vallès El projecte constructiu del BRCat Sabadell-Castellar, en una fase "molt avançada" Marc Béjar Permanyer
La sabadellenca de 90 anys artífex dels vestits de la Ventafocs, l'Aladí o el Pinocchio
Des de fa gairebé un quart de segle, és una de les mans que donen vida i color a La Faràndula

- La sabadellenca de 90 anys artífex dels vestits de la Ventafocs, l'Aladí o el Pinocchio

- Marc Béjar Permanyer
- Periodista
Publicat el 17 de maig de 2024 a les 13:19
Actualitzat el 18 de maig de 2024 a les 12:31
Roser Manau (Sabadell, 1933) transmet vitalitat des del minut u de conèixer-la. És un d’aquells esperits que contagien alegria i il·lusió de seguida. “Quants anys creus que tinc, jo?”, pregunta, entremaliada, només presentar-nos. “A finals de mes en faig noranta-un”, em corregeix orgullosa. Malgrat que ronseja a l’hora de fer-se la foto, posa amb gràcia, lluint un somriure sincer abans de ser retratada com una model d’època.
Veïna de sempre del Centre, porta tota la vida cosint. “Amb set anys ja feia anar fils i agulles”, repassa. Després de trepitjar algunes fàbriques tèxtils, va posar-s’hi a casa, on feia la roba de tota la família. Així va alimentar una habilitat innata, com la vocació que corre per les venes. Una passió per les teles perfeccionada de jove a l’Escola Industrial.
[caption id="attachment_300587" align="alignnone" width="700"]
Roser Manau, de 90 anys | David Chao[/caption]
Per les seves mans han passat vestits de la Ventafocs, l’Aladí o la Blancaneus. “També els Pastorets!”, assevera. Un dels últims és el del Pinocchio, que s’estrena aquest dissabte a La Faràndula. Allà, des de fa gairebé un quart de segle, hi dedica algunes tardes a la setmana per fer realitat les voluntats de directors i artistes perquè els actors puguin lluir damunt l’escenari. “Els divendres a la tarda són sagrats. És innegociable venir aquí”, emfatitza.
Riallera, confessa alguna de les receptes per entendre l’èxit i harmonia amb les companyes. “Sempre hi ha algun aniversari o sant i es porten bombons, galetes, moscatell... però jo no en bec, eh?”, riu. El més important, creu, és que hi ha joia. “Per aguantar tot aquest temps t’ho has de passar molt bé. Si no, ja no vindria”, narra, orgullosa de l’equip de modistes que treballen a la brigada de cosidores, com les coneixen entre l'elenc amb estima.
