Ciutat

L’empresa de l’Ajuntament inspecciona els pisos afectats per la plaga de xinxes

Els veïns es faran càrrec de la despesa a posteriori i segons la seva renda

Treballadors de l'empresa Cat-H2O ja van fumigar algunes cases a petició dels veïns / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell ha contractat com a mesura “excepcional” una empresa especialitzada en fumigació que aquest dijous ha començat a inspeccionar els 19 habitatges del barri d’Espronceda afectats per la plaga de xinxes. “Som conscients que hi ha circumstàncies afegides relacionades amb la salubritat que requereixen responsabilitat i celeritat. Per això hem optat per adoptar mesures cautelars”, ha dit l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, que ha afegit que “la voluntat política ha sigut des del primer moment estar al costat del veïnat, acompanyant-lo buscant les solucions més adequades”.

El consistori s’ha fet càrrec de les despeses inicials del tractament, tal com reclamaven els veïns, però el pagament final l’hauran d’assumir les famílies en funció de la renda. L’Ajuntament ha informat a través d’un comunicat que “ja s’ha mantingut entrevistes amb una part de les famílies”, i que es tindran en compte “els ingressos i les despeses de cada unitat familiar” a l’hora de “disposar d’ajuts econòmics per fer front als tractaments que s’hagi d’aplicar en cada cas”.

I els veïns que ja van pagar?

A principis de setmana, alguns dels veïns més afectats per la plaga van començar amb les fumigacions dels seus pisos. Asseguraven que no podien esperar més i que l’Ajuntament no els oferia una sol·lució prou ràpida ni una cobertura de les despeses des del primer moment. A més, Cat-H2O, l’empresa que es va fer càrrec de la fumigació, es va oferir a realitzar el tractament gratuïtament. Els productes emprats, però, hauran de ser sufragats pels veïns, que a hores d’ara no saben si rebran una ajuda de l’Ajuntament per pagar. Al comunicat remès per l’Ajuntament de Sabadell, el consistori ha indicat que el cost de les intervencions es calcularà en base a la diagnosi feta aquest dijous, “ls habitatges que fins ara no han iniciat cap actuació”.

L’Ajuntament ha indicat també que aquests dies s’està seguint donant prioritat “a la neteja de l’espai públic de manera intensa al barri, tant en la neteja intensiva amb aigua a pressió a les diferents parades de contenidors d’escombraries, com en la recollida d’objectes voluminosos”. Aquest dijous la polèmica per la plaga de les xinxes s’ha desplaçat al ple municipal. Una desena de veïns afectats s’han desplaçat fins al consistori, tal com van advertir a aquest diari, i han reivindicat des d’allà les demandes al govern municipal.

Comentaris
To Top