Ciutat

L’Ajuntament actuarà amb mesures cautelars per les xinxes

xinxes fumigar espronceda

L’Ajuntament aplicarà la via jurídica que permet que sigui l’administració qui faci de forma urgent la desinfecció

L’ajuntament de Sabadell actuarà amb mesures cautelars d’urgència en els habitatges del barri d’Espronceda on s’han detectat xinxes. Les mesures cautelars és la via jurídica que permet que sigui l’administració d’ofici qui faci de forma urgent la desinfecció. “Primer ho arreglem i després ja veurem”, ha explicat l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant. Amb tot, es necessitarà l’informe tècnic per fer la inspecció de tots els habitatges de les comunitats on han detectat xinxes.

Serracant ha justificat l’aplicació d’aquesta mesura malgrat que “no concorren una emergència des del punt de vista de salut”, però hi ha circumstàncies afegides com l’alarma social que s’ha generat.

D’aquesta manera, es podrà actuar el més aviat possible en el major nombre d’habitatges que tinguin aquesta plaga. Per fer-ho caldrà esperar els resultats de l’informe tècnic.  S’espera tenir aquest informe avui mateix. “La voluntat política és actuar el més ràpidament possible”, ha assegurat l’alcalde. Segons el consistori, hi ha una vintena d’habitatges afectats.

Els veïns, però, consideren que el procès està sent “massa lent i burocràtic” i que “cada cop hi ha més afectats”. “El problema és molt greu, estem deixats de la mà de Déu”, denuncia una veïna. “Volem que netegin el nostre barri ja”. Ahir es va dur a terme la primera fumigació de cada pis i demà dijous es fumigarà l’escala comunitària. Així, els veïns dels dos habitatges del primer pis, que no estan afectats per les xinxes, hauran d’abandonar també les seves cases durant 12h.

Comentaris
To Top