Ciutat

Els dos excursionistes sabadellencs rescatats a la Cerdanya fa tres mesos no pagaran

Els dos excursionistes sabadellencs rescatats a la Cerdanya fa tres mesos no hauran de pagar el cost del rescat

Foto: Cedida

Els Bombers de la Generalitat han confirmat que els dos excursionistes de Sabadell que van ser rescatats al Puigpedrós, a la Cerdanya, no hauran de pagar pel seu rescat. Així ho determina l’informe tècnic realitzat pels Bombers. En els rescats de muntanya, els Bombers avaluen si és necessari que els rescatats paguin les despeses si s’ha comès alguna negligència.

En el rescat van intervenir-hi centenars de persones i diferents cossos de rescat de Grup d’Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat (GRAE), però també Mossos d’Esquadra i Agents Rurals. La parella s’havia refugiat en una roca que els hauria permès protegir-se del fred, amb unes temperatures que van arribar a menys 6 graus al llarg de la nit.

Segons aquest informe, doncs, els excursionistes, un home de 57 anys i una dona de 43, no van incomplir cap dels 3 criteris per fer pagar un rescat:

En primer lloc, els dos excursionistes anaven ben equipats. Tampoc van passar en cap moment per una zona restringida al llarg de la seva expedició. I tampoc van fer un mal ús del servei d’emergències, ja que quan van trucar estaven en una situació de perill.

Així doncs, s’esvaeix la polèmica arran de la suposada imprudència dels excursionistes, després que s’assegurés que van ignorar els consells que se’ls va donar des del refugi. Fins avui, la Generalitat només ha exigit en vuit ocasions que els rescatats es féssin càrrec de les despeses.

Comentaris
To Top