Ciutat

Els excursionistes perduts al Puigpedrós denuncien versions falses

Un membre dels equips de recerca que buscaven els dos excursionistes desapareguts a la Cerdanya / Cedida

La parella excursionista que es va trobar amb vida després de perdre’s pel Puigpedrós parla de versions falses. En una carta enviada als mitjans, els excursionistes han agraït la tasca dels serveis d’emergència i a persones que s’han mobilitzat per la seva cerca. En concret,  Bombers, Mossos d’Esquadra, agents forestals, SEM, Gendarmeria i sanitaris de l’Hospital de la Cerdanya i del Sagrat Cor.

“Gràcies a tots per la vostra professionalitat, pel vostre rigor a l’hora de treballar, per la vostra coordinació, per treballar incansablement. Gràcies per ser-hi. A tota la gent que s’ha mobilitzat incondicionalment encara que no ens coneguessin, i que han vingut i han ajudat a la nostra recerca. Gràcies per fer-nos palès que, en situacions com aquestes, els familiars no estan sols i que sempre hi ha algú disposat a ajudar i a fer-te costat. Per a tots i cadascun de vosaltres, infinites gràcies de nou. De tot cor.””

La parella, però, s’ha negat a pronunciar-se fins que no es publiqui l’informe de la Unitat de Bombers i denuncien que han sentit diverses versions falses sobre la seva conducta.

“Després de sentir diverses versions de la nostra conducta, unes de certes i altres no, nosaltres no ens pronunciarem fins que hi hagi l’informe de la Unitat de Bombers”.

La polèmica neix arran la suposada imprudència dels excursionistes, que ha suposat una desplegament de recursos important. És per això que, si es demostra que van ignorar els consells que se’ls va donar des del refugi, la Generalitat de Catalunya estudiarà si els farà pagar o no el cost del rescat. Tal com va informar Frances Boya, Cap de la Regió d’emergències de la Catalunya Central, hi hauria la possibilitat de sancionar als excursionistes.

Comentaris
To Top