Publicitat
Ciutat

Tres robatoris amb força a la Rambla, en una setmana

Els Mossos parlen d'un "increment lleuger dels casos" i expliquen que han reforçat la seguretat al centre

Imatge del pany forçat al local d'AXA, el passat dimecres / D.S.

Dimecres va ser el local de la corredoria d’assegurances AXA al carrer del Sol, a 50 metres de la Rambla. Dimarts, el Forn Armengol, al final del mateix carrer. I el passat 6 de març, la botiga d’Orange, a l’inici de la Rambla. Tres robatoris amb força en set dies. Tres casos que se sumen al de la botiga d’Intecat iStore i al d’una farmàcia de la zona, a les quals també van robar fa unes setmanes.

Tenim sensació d’inseguretat. Entrar a primera hora i trobar-t’ho tot regirat espanta bastant”, explica la Cristina, empleada de l’asseguradora assaltada la matinada de dimecres. “Van forçar la porta i es van emportar un mòbil i els diners de la caixa de canvi. Van intentar obrir la caixa forta, però no van poder. Fins i tot es van deixar les eines aquí”, expliquen.

El Josep, el propietari del local, denuncia que la presència policial és escassa i que darrerament senten que la situació està pitjor. “En 29 anys mai ens havia passat res”, exclama. Marta Mayor, propietària de la veïna botiga Comercial del Caucho té clar l’origen del problema. “És un problema polític que no volen solucionar. Falta policia i el cos i l’Ajuntament es tiren les culpes. Ningú fa res”, explica Mayor, involucrada a l’associació Sabadell Comerç Centre.

A l’establiment d’Intecat, especialitzat en productes d’Apple, l’encarregat coincideix que la inseguretat “està pujant cada cop més”, tot i que matisa “que no és només aquí”. De fet, explica, una setmana després que uns lladres encastessin un cotxe contra el seu local, uns altres (o els mateixos) van fer-ho a la filial d’Intecat a Terrassa. “La sensació és que qualsevol dia ens podem tornar a llevar amb la porta forçada”, afegeix l’empleat.

Manca policia?

Fonts dels Mossos d’Esquadra van confirmar dimecres al D. S. l’existència d’aquests robatoris, i van parlar d’un “increment lleuger des d’inicis d’any” dels casos al Centre de Sabadell. “En som conscients i és una situació que s’ha de revertir. Per això hem incrementat la vigilància a la zona, especialment a les hores més problemàtiques: de matinada”, expliquen fonts del cos de la policia catalana.

Des del consistori recorden que a més dels cotxes dels Mossos d’Esquadra, a Sabadell hi ha sempre un mínim de quatre patrulles de la Policia Municipal. També els caps de setmana i de nit. Segons indiquen, la sensació per part de la Policia Municipal és que la ciutat està coberta; i no detecten un especial augment dels robatoris a la ciutat les darreres setmanes, en comparació a dies anteriors o dades de l’any anterior. Tot i això, fonts de l’Ajuntament de Sabadell indiquen que els darrers casos de robatoris a la Rambla s’analitzaran al Consell de Seguretat que s’ha de celebrar properament.

Publicitat

Cartell a la persiana de la botiga d'Orange a la Rambla / D. S.

Pel que fa als robatoris, segons informen els Mossos d’Esquadra, encara no s’han produït detencions i no es pot parlar d’un sol grup o una sola persona com a autors del fet. Només en el cas del Forn Armengol s’ha identificat i denunciat un jove de 20 anys per un presumpte delicte de furt lleu, segons va informar dimarts la Policia Municipal, que va ser qui hi va intervenir en primera instància.

Com que la investigació dels Mossos d’Esquadra segueix oberta, no han pogut confirmar si a les imatges de les càmeres de seguretat d’establiments com els d’Orange o Intecat –que els empleats no han visionat– s’hi veia una o més persones.

De moment, el modus operandi és semblant: els lladres (o lladre) actuen de matinada, entre les dues i les tres, aprofitant que no hi ha ningú al local. Utilitzen formes diverses per entrar a l’establiment: forçant la porta, trencant els vidres, o encastant un cotxe.

No acostumen a emportar-se gaires productes i marxen ràpidament. A Intecat, per exemple, van endur-se el contingut d’un armari d’exhibició; i a la botiga d’Orange, uns set o vuit mòbils. No van entrar als magatzems.

Els comerciants estan inquiets i molestos, però molts ja no se sorprenen. “És normal, ha passat en altres punts de Sabadell”, diu l’encarregat de l’establiment d’Orange, que recorda que fa dos anys ja van entrar a robar-los. Igual que a Intecat, fa dos anys i escaig, quan van patir també robatoris i destrosses.

Veïns del centre passen davant l'establiment d'Orange, precintat pels Mossos / D. S.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top