Ciutat

L’advocat de la víctima de l’agressió sexual, sobre els investigats: “No tindrien cap inconvenient en atacar-la”

L’Audiència de Barcelona decidirà el futur dels investigats en llibertat el dilluns. La família posa pressió amb una recollida de signatures

Fotografia: M.C.

Incomprensió davant la llibertat de part dels investigats per l’agressió sexual múltiple i pressió per accelerar el procés judicial. La família de la víctima de la violació ha posat en marxa una recollida de signatures per exigir al titular del Jutjat d’Instrucció número 2 de Sabadell, Marcos Melendi, que avanci en el judici del cas, en què hi ha vuit suposats implicats, dos dels quals figuren en l’anàlisi d’ADN.

L’advocat de la víctima, Jorge Albertini, ha participat en la recollida de signatures aquesta tarda al passeig de la Plaça Major, des d’on ha criticat la situació de llibertat per sis dels encausats per la violació. Albertini ha advertit de la “perillositat” dels individus, als que veu capaços de tot: “No tindrien inconvenient en atacar a la víctima, destruir les proves o fugir“, ha apuntat el lletrat. De fet, un d’ells, Khalid Oukhlifa, segueix fugit de la justícia des del 22 de febrer.

L’advocat de la víctima, Jorge Albertini, aquesta tarda a Sabadell / A.A.

L’Audiència de Barcelona determinarà el proper dilluns, segons ha avançat el mateix lletrat, sobre la continuació dels encausats en llibertat amb càrrecs. Ha estat així després que la família hagi presentat un recurs contra la mesura del jutjat sabadellenc, que va determinar presó provisional per només dos dels investigats.

Advertència de l’advocat

L’advocat ha considerat que hi ha sis individus al carrer que “continuen delinquint”. Ha apuntat que els seus antecedents penals i les ordres d’expulsió que recauen sobre dos d’ells els converteixen en un “perill per la societat“. Albertini ha advertit també que els encausats mantenen la seva manera de viure i que estan identificats, tal com explicava el D.S. fa uns dies. “Hi ha unes naus que segueixen obertes i no es pot permetre que segueixin vivint allà”, ha afegit.

El fugit i un dels empresonats, identificats en l’informe d’ADN de la violació

Amb tot, Albertini espera una resolució positiva per la víctima i els seus familiars el proper dilluns, quan l’Audiència revisarà el futur judicial dels encausats.

La família redobla la pressió

Els familiars de la víctima, una sabadellenca de 18 anys, han volgut traslladar el seu desacord respecte les decisions judicials al carrer amb una recollida de firmes per accelerar el procés.

En un document, la família apel·la a la solidaritat: “Si tu també et sents indignat per aquests fets, et demanem que signis aquest document dirigit a les autoritats judicials”. Així mateix, apunten que l’objectiu és protegir a la víctima, “detenir els culpables i que no es dilati el cas de forma innecessària en el temps”.

Crítiques de la família de la víctima de la violació pel fugit de la justícia: “La nostra filla no pot sortir de casa”

L’advocat de la víctima ha rebutjat parlar d’una fita per la campanya. “No estem buscant un nombre. La indignació no té nombre”, ha sentenciat davant d’un degoteig de persones que s’han apropat fins a la carpa per expressar el seu suport i deixar la seva signatura.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top