Oci i cultura

Futbol, espies i la Nova Creu Alta, al ‘Paper de Ceba’

Hernán Migoya i Joan Marín explicaran en un còmic la sonada inauguració de l’estadi sabadellenc

Un fragment del còmic / CEDIDA

Futbol, espies i la inauguració de la Nova Creu Alta. Tot això és el que trobem a la història que el guionista Hernán Migoya i el dibuixant Joan Marín han creat per al primer número de Paper de Ceba, la publicació bimestral del D.S. que arribarà per Sant Jordi. Migoya i Marín tenen una admirable trajectòria en el món del còmic amb col·laboracions a àlbums com Olimpita o Nuevas hazañas bélicas.

Els dos artistes han decidit situar seva història en la inauguració de la Nova Creu Alta, però donant-li una èpica especial mesclant ficció i realitat, creant un thriller d’espionatge internacional. L’argument es basa en una pel·lícula dels anys 60 que es diu 07 con el 2 delante, de l’actor català Cassen. El còmic amb el nom ¡Operación Sabadell! situa els protagonistes al 20 d’agost del 1967, acompanyat dels personatges sabadellencs de l’època amb més d’una sorpresa. “Vam voler fer un homenatge a la pel·lícula de Cassen i aprofitar per explicar la inauguració del camp del Sabadell”, explica el dibuixant Joan Marín.

Però en la creació no va ser tot imaginació, i tant Migoya com Marín van fer un extens treball de documentació. “A partir d’un vídeo de la inauguració vam buscar la informació per incloure-la en el còmic”, assegura el dibuixant. De fet, una mostra d’aquesta feina de documentació és l’aparició d’un helicòpter al còmic que en el vídeo només surt uns segons. “Vaig passar-me hores buscant el model d’helicòpter, i al final el vaig trobar!”, exclama Marín.

Migoya i Marín estaran acompanyats per les històries del dibuixant Ricard Efa, l’il·lustrador i periodista del D.S. Guillermo Altarriba i la també dibuixant Marina Vidal. Totes les històries es trobaran al primer número de Paper de Ceba que podreu comprar a les principals llibreries de la ciutat a partir del 23 d’abril.

Comentaris
To Top