Oci i cultura

Marina Vidal recupera la veu de Maty Mont al primer ‘Paper de Ceba’

Detall d'una de les vinyetes de la història que Maty Mont ha creat per al Paper de Ceba / PAPER DE CEBA

Als anys 40 i 50 tots els assidus als cabarets del Paral·lel coneixien la Maty Mont. La vedet sabadellenca va encisar els teatres barcelonins amb la seva veu i la seva figura, i avui -molts anys després- té a la ciutat un carrer, una plaça… i un còmic. El seu és un dels quatre relats inclosos al primer número de Paper de Ceba, la nova publicació que aposta per explicar Sabadell en vinyetes.

“Abans que m’arribés la proposta no coneixia la Maty Mont, però vaig començar a investigar i em va cridar molt l’atenció”, explica l’autora de la història, la sabadellenca Marina Vidal. Amb 25 anys, és una de les veus amb més futur de la ciutat. 

El seu treball oscil·la entre el món del llibre -ha dibuixat portades per a novel·les com Athenea y los elementos, Entre bastidors o la col·lecció Sin límites de B de Blok- i el còmic. En aquest darrer àmbit, ha participat a diversos fanzinesPulpovisión, Medievo o el més recent, Mapache– i treballa regularment al seu webcòmic autobiogràfic Marina y sus cosas.

“A l’hora d’explicar la història de la Maty Mont, vaig decidir fer-ho amb una àvia que li relata a la seva neta, per mostrar la transmissió de la cultura entre generacions”, detalla Vidal. La seva és la història que tanca el primer Paper de Ceba, i està acompanyada pel treball de Ricard Efa, el tàndem Joan Marín-Hernán Migoya i Guillermo Altarriba.

Un regal de Sant Jordi

Paper de Ceba es posarà a la venda el dia de Sant Jordi, i es planteja com una revista per a col·leccionistes que el Diari de Sabadell publicarà cada dos mesos, on autors de còmic locals explicaran històries reals o fictícies de la ciutat. “Em fa molta il·lusió la iniciativa, trobo molt important que a Sabadell es promogui al còmic, perquè hi ha molt planter i molt moviment d’il·lustradors”, celebra Vidal.

El primer número de la publicació es podrà trobar a la parada que el Diari de Sabadell posarà als Jardinets per Sant Jordi i a les següents llibreries: La Llar del Llibre, Llibreria Tècnica, Abacus Sabadell, LibreRío de la Plata, Llibreria Macondo, Sabadell Còmics i Papereria Paes.

Comentaris
To Top